Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε Σαμπανάτζοβιτς!

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε Σαμπανάτζοβιτς!

Παίκτης της ΑΕΚ είναι επίσημα ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς. Η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού Βόσνιου χαφ, ο οποίος είναι γιος του παλαίμαχου άσου της Ένωσης, Ρέφικ.

Την απόκτηση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς ανακοίνωσε η ΑΕΚ. Ο νεαρός Βόσνιος μέσος, ο οποίος είναι γιος του παλαίμαχου άσου της Ένωσης Ρέφικ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο Σαμπανάτζοβιτς αναμένεται να μείνει δανεικός στη Ζελέζνιτσαρ από την οποία αποκτήθηκε. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα ενσωματωθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς από την Ζελέζνιτσαρ. Ο Βόσνιος άσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας (έως τις 31/12/2023) και θα ενσωματωθεί στην ομάδα μας το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος με την κιτρινόμαυρη φανέλα πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1992, 1993, 1994) και ενός Κυπέλλου Ελλάδας (1996). Ο Ανέλ γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1999 στο Μιζούρι των ΗΠΑ και αγωνίζεται ως μέσος.

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Ζελέζνιτσαρ. Σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε αγώνα Κυπέλλου με την Γκοράζντε, συνδυάζοντάς το με γκολ.

Συνολικά μετράει 41 εμφανίσεις και τρία τέρματα με τη φανέλα της Ζελέζνιτσαρ, στην οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως δανεικός έως το καλοκαίρι, έχοντας κατακτήσει και ένα Κύπελλο Βοσνίας (2018, βασικός στον πρώτο τελικό). Παράλληλα, έχει χριστεί διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Βοσνίας (U17, U19 και U21).

Ανέλ, καλωσόρισες στην οικογένεια της Πρωταθλήτριας Ελλάδας!»

“Να βαδίσω στα βήματα του πατέρα μου”

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έκανε ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, μιλώντας στο www.aekfc.gr.

Αναλυτικά τόνισε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Έχω μάθει τα πάντα για αυτή την ομάδα από τον πατέρα μου, έχω δει πολλούς αγώνες μαζί του, μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για αυτή την ομάδα, τον κόσμο της και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο γήπεδο.

Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να ενσωματωθώ στην ομάδα και από το καλοκαίρι να αποτελέσω μέλος της. Γνωρίζω πολύ καλά ότι το όνομα που κουβαλάω είναι πολύ «βαρύ», γνωρίζω πόσα πολλά έχει πετύχει με αυτή την ομάδα ο πατέρας μου και αυτό που θέλω και θα προσπαθήσω είναι να βαδίσω στα βήματά του, να πετύχω όσα και εκείνος».

Ο μεγάλος Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, πρωταθλητής Ευρώπης το 1991 με τον Ερυθρό Αστέρα, με τα πέντε χρόνια καριέρας, τα τρία πρωταθλήματα και το ένα Κύπελλο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δήλωσε συγκινημένος στο www.aekfc.gr για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του γιου του, Ανέλ, στην ΑΕΚ.

«Η λέξη ευτυχισμένος είναι μικρή για να περιγράψει τα συναισθήματά μου. Είμαι συγκινημένος που ο γιος μου θα παίξει στη μεγάλη ΑΕΚ και που θα έχει τον ίδιο πρόεδρο με εμένα, έναν άνθρωπο στον οποίο οφείλω πολλά και που με βοήθησε πολύ. Πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τον πρόεδρο, την ΑΕΚ και τον κόσμο της για αυτή τη μεταγραφή.

Είναι μεγάλο βήμα για τον Ανέλ από τη Ζελέζνιτσαρ να πάει στην ΑΕΚ. Του έχω μιλήσει πολύ και έχει καταλάβει σε πόσο μεγάλη ομάδα έρχεται. Είναι 19 χρονών και έχει ακόμα να μάθει και να βελτιωθεί πολύ. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει σκληρά. Παίζουμε στην ίδια θέση, όλοι εδώ λένε ότι θα γίνει καλύτερος από εμένα.

Στο χέρι του είναι να δουλέψει στο 100%, να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις και πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει καλύτερος από εμένα. Είμαι χαρούμενος που πολύ σύντομα θα βρεθώ και πάλι με αυτούς τους υπέροχους φιλάθλους που υποστηρίζουν την ΑΕΚ όπου κι αν παίζει», επεσήμανε.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις