Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η ΑΕΚ “ανατρέπει” και το… φιλικό! Νίκησε όταν σοβαρεύτηκε

ΑΕΚ

Οι “ρεζέρβες” της ΑΕΚ δεν τα πήγαν καλά κόντρα στην Παναχαϊκή. Όταν όμως ο Χιμένεθ πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τους Λιβάγια και Μπακάκη, η Ένωση ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου 45λέπτου και έφτασε στη φιλική νίκη με 3-2 μέσα στην Πάτρα. Πρώτος αγώνας για τον Λαμπρόπουλο μετά τη ρήξη χιαστών που είχε υποστεί. – Δυο γκολ ο Κλωναρίδης.

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο από την Παναχαίκή, με τις “ρεζέρβες” της να μην πιάνουν καλή απόδοση. Η είσοδος όμως των Λιβάγια και Μπακάκη ‘μεταμόρφωσε” την ομάδα του Χιμένεθ, που έφτασε στη νίκη επί με 3-2 μέσα στην Πάτρα.

Λαμπρόπουλος μετά από 182 μέρες

Όπως αναμενόταν ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε φανέλα βασικού στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (σε παιχνίδι με τον Πλατανιά). Ο Έλληνας αμυντικός έδειξε να μην φοβάται στις προσπάθειες του, αλλά χρειάζεται ακόμα παιχνίδια για να αποκτήσει ρυθμό.

Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε και τον Πατίτο, που εδώ και καιρό δεν βρίσκεται στις βασικές του επιλογές. Παράλληλα, διατήρησε τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, με τον Έλληνα πορτιέρε να έχει μέτρια απόδοση.

“Άχρωμη” η ΑΕΚ – Γκολάρα ο Ελευθεριάδης

Η ΑΕΚ άργησε αρκετά να βρει τα πατήματα της στο γήπεδο, αφού οι παίκτες που έκαναν την ενδεκάδα της δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί.

Η ποιότητα των Αραούχο και Σιμόες ξεχώρισε, αλλά οι δυο παίκτες δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά. Απ’ την άλλη, η Παναχαϊκή είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς κάτι παραπάνω.

Μετά το πέρας του 15λεπτου, η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία, Κλωναρίδης και Πατίτο μπήκαν στη δημιουργία των επιθετικών φάσεων, ενώ ταυτόχρονα ελαττώθηκαν οι προσπάθειες των γηπεδούχων.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, η Παναχαϊκή έφτασε στο 1-0. μετά από κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Ελευθεριάδη, που έπιασε το εναέριο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και νίκησε στο 30′ τον Τσιντώτα.

Παναχαϊκή

Να τονίσουμε πως ο Μακρυδημήτρης βρισκόταν μπροστά στον γκολκίπερ της Ένωσης, ήταν εκτεθειμένος -στο σουτ- κι επηρέαζε το οπτικό του πεδίο. Έτσι, το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Οι ρεζέρβες της ΑΕΚ δέχθηκαν πίεση στη συνέχεια (ο Αϊντάρεβιτς είχε… φτωχή παρουσία), αφού οι παίκτες της Παναχαϊκής είχαν ανεβασμένη ψυχολογία. Η Ένωση δεν μπόρεσε να βγάλει καθαρή φάση, αφού επιτέθηκε κυρίως με σέντρες και όχι με κάθετες, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στους γηπεδούχους.

Οι αλλαγές έφεραν την “κιτρινόμαυρη” ανατροπή

Η Παναχαϊκή εμφανίστηκε απειλητική στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά η είσοδος των Λιβάγια και Μπακάκη (κυρίως του Έλληνα αμυντικού) βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα της ΑΕΚ, που στο 59′ έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από φάση διαρκείας, ο Γκάλο έπιασε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Χαλκιά για το 1-1.

Το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό και.. ένταση στη συνέχεια, με τους παίκτες να έχουν αρκετές δυνατές μονομαχίες. Οι “κιτρινόμαυροι” πάντως ήταν καλύτεροι και στο 76′ έφτασαν στο 1-2. Ο Μπακάκης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, Λουμπαρδέας και Χαλκιά δεν συνεννοήθηκαν σωστά, η κεφαλιά του πρώτου να έστειλε την μπάλα στον Κλωναρίδη, που με νέα κεφαλιά σκόραρε.

Το 2-2 όμως ήρθε στο 81′ και ήταν… προσφορά του Ντούνη, που ένα λεπτό νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Τσιντώτα κάτω απ’ τα “κιτρινόμαυρα” γκολπόστ. Ο νεαρός πορτιέρε έδωσε λάθος πάσα στον Κυνηγόπουλο, ο οποίος τον νίκησε με κοντινό σουτ.

Η νίκη όμως πήγε τελικά στην ομάδα του Χιμένεθ. Στο 85′ το τακουνάκι του Αραούχο βρήκε τον Λιβάγια, ο δεύτερος βρήκε με τη σειρά του τον Κλωναρίδη, ο οποίος “έγραψε” με σουτ το τελικό 2-3.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις