Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΑΕΚ: Ανεβαίνει η Ένωση! Μαζί της κι ο Χιμένεθ

ΑΕΚ: Ανεβαίνει η Ένωση! Μαζί της κι ο Χιμένεθ
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η Ένωση κατάφερε να επιστρέψει στην Ευρώπη, ενώ πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό (1-2) στην έδρα της Ριέκα, στην πρεμιέρα της στο Europa League.

Ένας από τους βασικούς συντελεστές της ανοδικής πορείας της ΑΕΚ είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην αγωνιστική ανάταση της Ένωσης, ενώ έχει καταφέρει να ανεβάσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Όταν ο Χιμένεθ ανέλαβε την ΑΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο, βρισκόταν την 900η θέση του ranking των προπονητών, πράγμα λογικό μιας κι είχε μείνει για αρκετό καιρό μακριά από τους πάγκους. Μετά το διπλό στην έδρα της Ριέκα, ο προπονητής της ΑΕΚ βρίσκεται στην 269η. Ο Χιμένεθ κατάφερε, δηλαδή, να ανέβει συνολικά 631 θέσεις σε μόλις 8 μήνες παρουσίας του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο.

Η ΑΕΚ και ο Χιμένεθ θα έχουν την ευκαιρία να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά, μιας και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League είναι εφικτή.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις