Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Αούστρια Βιέννης: Δεν χάνει με τίποτα η Ένωση! Την έσωσε ο Λιβάγια

ΑΕΚ – Αούστρια Βιέννης: Δεν χάνει με τίποτα η Ένωση! Την έσωσε ο Λιβάγια
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των όμιλων του Europa League. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ, ωστόσο κατάφερε στο τέλος να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη σε γκολ του Λιβάγια και να παραμείνει το φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου της που χαρίζει την πρόκριση στους “32” της διοργάνωσης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη της Αούστρια Βιέννης σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι άξιζε τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα των Αυστριακών, ο οποίος έκανε το παιχνίδι της ζωής του, σταματώντας ουκ ολίγες φορές τους “κιτρινόμαυρους” στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πεντζ λίγο έλειψε να χαρίσει το διπλό στην Αούστρια, αλλά ο Λιβάγια “χτύπησε” στο τέλος κι έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ΑΕΚ, η οποία έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου της. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν 23 τελικές  προσπάθειες, εκ των οποίων οι 11 προς την εστία. Να’ ναι καλά ο Πεντζ για τους Αυστριακούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν φύγει με βαρύ σκορ από το ΟΑΚΑ.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Μίλαν 6 (8-3)

2. ΑΕΚ 4 (4-3)

3. Αούστρια Βιέννης 1 (3-7)

4. Ριέκα 0 (3-5)

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση σημειώθηκε στο 5′, με τον Λιβάγια να κάνει το σουτ, έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια και την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 9′ ο Πεντζ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη σκαστή κεφαλιά του Βράνιες, με τους Αυστριακούς να ανεβάζουν στροφές μετά το 10′ και να χάνουν μοναδική ευκαιρία για γκολ στο 17′, όταν ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Μόνσχαϊν  και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της “κιτρινόμαυρης” εστίας.

Η ΑΕΚ απάντησε στην ευκαιρία της Αούστρια, δύο λεπτά αργότερα. Στο 19′ ο Τσόσιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Πεντζ να αποκρούει εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του αμυντικού της Ένωσης στο παιχνίδι, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κι αντικαταστάθηκε από τον Τζανετόπουλο στο 21′.

Στο 26′ ο Πεντζ απέκρουσε ένα ωραίο σουτ του Μάνταλου, ενώ στο 28′ η ΑΕΚ κατάφερε να παραβιάσει την εστία του τερματοφύλακα των Αυστριακών. Ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Αραούχο, εκείνος πλάσαρε τον Πεντζ, ο οποίος αντέδρασε σωστά. Η μπάλα, όμως, έφτασε στον τυχερό Λιβάγια, ο οποίος, έπειτα από κόντρα, έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ της ΑΕΚ, η Αούστρια πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο, κλείνοντας την Ένωση στα καρέ της. Η υπεροχή των Αυστριακών μετουσιώθηκε σε γκολ στο 43′. Ο Πιρές έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μονσαϊν με κοντινή προβολή νίκησε τον Ανέστη για το 1-1.

“Πάγωσε” το ΟΑΚΑ

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ανέστης απέκρουσε σουτ του Τατζούρι, ο οποίος προσπάθησε να βάλει την Αούστρια μπροστά στο σκορ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Τελικά, το κατάφερε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Οι Αυστριακοί κυκλοφόρησαν πανέμορφα την μπάλα, με τον Τατζούρι να κάνει το 1-2 με υπέροχο πλασέ, παγώνοντας το ΟΑΚΑ.

Ασταμάτητο “κιτρινόμαυρο” σφυροκόπημα

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, μετά το δεύτερο γκολ της Αούστρια. Η Ένωση, όχι μόνο δεν έπεσε ψυχολογικά κι αγωνιστικά ύστερα από την ανατροπή των Αυστριακών, αλλά βγήκε μπροστά για να φέρει άμεσα το παιχνίδι στα ίσια. Μόνο που η τύχη δεν ήταν με το μέρος της, την ώρα που ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχασε ένα… κάρο ευκαιρίες για να κάνει το 2-2. Ο Πεντζ απέκρουσε στο 51′ σουτ του Λιβάγια από το ένα μέτρο, ενώ στο 52′ μπλόκαρε την κεφαλιά του Βράνιες. Στο 54′ σταμάτησε εντυπωσιακά και το σουτ του Μάνταλου, ενώ στο 55′ είδε την κεφαλιά του Βράνιες να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του. Στο 58′ ο τερματοφύλακας της Αούστρια απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 59′ πρόλαβε τον Αραούχο πριν τσιμπήσει την μπάλα και κάνει το 2-2. Στο 60′ το σουτ του Λιβάγια έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 67′ ο Πεντζ νίκησε ξανά τον Κροάτη επιθετικό σε τετ-α-τετ.

“Χτύπησε” και πάλι ο Λιβάγια

Στο 73′ το σουτ του Αραούχο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πεντζ, όπως κι αυτό του Χριστοδουλόπουλου στο 86′.  Η πίεση της ΑΕΚ απέφερε τελικά καρπούς στο 90′. Ο Μάνταλος έδωσε στον Αραούχο, ο οποίος έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Λιβάγια που διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 2-2.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (23′ Τζανετόπουλος, 80′ Μπακασέτας), Μπακάκης, Γιόχανσον, Αϊνταρεβιτς (53′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Τόρστεν Φινκ): Πεντς, Κλάιν, Μοχάμεντ, Ζέρμπεστ, Μαρτσίνκο, Χόλτσχαουζερ, Ντε Πάουλα (90+ Λι), Αλάσαν (59′ Πρόκοπ), Φελίπε Πίρες, Τατζούρι, Μόνσχαϊν (73′ Φρίζενμπιχλερ).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις