Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ: Αργεί η επιστροφή των Τσιγκρίνσκι – Γιακουμάκη

ΑΕΚ: Αργεί η επιστροφή των Τσιγκρίνσκι – Γιακουμάκη

Αρκετό καιρό εκτός δράσης θα μείνουν δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που αναρρώνουν από τα προβλήματά τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ορθοπεδικού, Λάκη Νικολάου στον ραδιοσταθμό “ΣΠΟΡ FM”, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες αποκατάσταση για να επιστρέψει απολύτως «ασφαλής» μετά την εγχείρηση στο χέρι. Αυτή τη φορά το χρονικό διάστημα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, αφού ο Ουκρανός είχε μπει σε χρόνο-ρεκόρ σε αγωνιστικούς ρυθμούς με την ΑΕΚ, μετά το κάταγμα που είχε υποστεί τον περασμένο Μάρτιο.

Βιάστηκε να επιστρέψει, το οστό δεν «έδεσε» καλά και τώρα αντιμετωπίζει νέα αποχή, η οποία θα φτάσει σίγουρα έως το Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι εάν μπορεί να προσδιορίσει από τώρα το στόχο της επιστροφής, αυτός είναι το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου όπου υπάρχουν δύο διαδοχικοί πολύ σημαντικοί αγώνες, αμφότεροι στο ΟΑΚΑ: το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 19 Νοεμβρίου και η αναμέτρηση με την Ριέκα τέσσερις ημέρες αργότερα.

Οσον αφορά τον Γιακουμάκη, τη στιγμή που ανάρρωνε από βαριά θλάση, του προέκυψε… και σκωληκοειδίτιδα και χειρουργήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο. Ετσι, ενώ χρειαζόταν περίπου 20 μέρες για να βρεθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς, τώρα θα μείνει εκτός προπονήσεων τουλάχιστον για δύο εβδομάδες κι έτσι η επιστροφή του προσδιορίζεται επίσης στα τέλη Οκτωβρίου. Εάν προλάβει το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (29/10) και με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (5/11), διαφορετικά θα επιστρέψει κι αυτός μαζί με τον Τσιγκρίνσκι (19/11) καθώς μεσολαβεί διακοπή για υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Στο μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται η αποθεραπεία του Βασίλη Λαμπρόπουλου (ρήξη χιαστών), 5 μήνες από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε. Ηδη προπονείται με μπάλα και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον προγραμματισμένο χρόνο, δηλαδή με τη συμπλήρωση του εξάμηνου. Ο Μπάρκας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αντίχειρα στις 20 Ιουλίου, συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει σε 6 εβδομάδες.

Συνεπώς, ο Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να περιμένει μερικές εβδομάδες ακόμα για να δει γεμάτο το οπλοστάσιό του.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις