Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ: Το… άχαστο του Μασούντ, ο Ντέμης και οι ατάκες του Χιμένεθ [vid]

ΑΕΚ - Μασούντ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ ήταν εκπληκτική μέσα στο χιονισμένο “Ολιμπίνσκι”, έχασε ένα.. σκασμό ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Ντιναμό κι έτσι αποκλείστηκε. Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Μασούντ που θύμισε… Ντέμη και οι δηλώσεις του Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Ντιναμό, οι παίκτες ακολούθησαν με ιδανικό τρόπο το σχέδιο του Μανόλο Χιμένεθ, αλλά της έλειψε το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.

Σε πολλές περιπτώσεις, η άμυνα των Ουκρανών δεν ήξερε… που πατά και που βρίσκεται, αλλά οι Ουκρανοί μάλλον έκαναν μάγια… στα καρέ τους και κράτησε το μηδέν.

Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα! Οι ευκαιρίες που έχασαν οι “κιτρινόμαυροι”… η μία μεγαλύτερη από την άλλη. Κορυφαία, αυτή του Σοτζέι Μασούντ, που -ολομόναχος- δεν κατάφερε να κάνει το 0-1 στο 51′.

Η φάση αυτή -και το “εισιτήριο” που χάθηκε- θύμισε σε πολλούς την χαμένη ευκαιρία του Ντέμη Νικολαΐδη στο εκτός έδρας ματς με την Λοκομοτίβ Μόσχας, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1997-1998.

Η ΑΕΚ έπαιρνε την πρόκριση με το 1-1 που είχε κάνει με το πέναλτι του Κοπιτσή και 90′ ο “Ντεμίνιο” απέτυχε να σκοράρε εξ επαφής, μετά την πάρε – βάλε πάσα του Σέμπουε. Η… τιμωρία και ο αποκλεισμός ήρθε στο 90+3′.

Χιμένεθ: “Αν η Ντιναμό έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό το ματς, θα είχε μείνει με 7-8 παίκτες”

Η ΑΕΚ έφυγε αήττητη από τη διοργάνωση, αλλά η πικρία υπάρχει, αφού “πάτησε” σε δυο ματς την Ντιναμό, χωρίς να την αποκτήσει. Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει πως οι “κιτρινόμαυροι”… ψήλωσαν στην Ευρώπη, αλλά η στεναχώρια ήταν εμφανέστατη στο πρόσωπο του.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα, λόγω του παιχνιδιού που κάναμε. Ήμασταν καλύτεροι και στα δύο ματς, όχι μόνο απόψε. Θέλω, όμως, να προσθέσω ότι η διαιτησία δεν ήταν καλή ούτε σήμερα, ούτε στο ματς του ΟΑΚΑ. Νομίζω πως αν η Ντιναμό έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό το ματς, θα είχε μείνει με 7-8 παίκτες.

Είμαι πολύ στεναχωρημένος το ξαναλέω, αλλά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια και την εμφάνισή τους.

Κάναμε δύο καλά παιχνίδια, δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και άδικα σταματάμε εδώ την πορεία μας στην Ευρώπη, αλλά αποχωρούμε υπερήφανοι” δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ στην κάμερα της Cosmote TV, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, σχολίασε την χαμένη ευκαιρία του Μασούντ, δήλωσε πως είναι υπερήφανος για τους παίκτες του και ανέφερε πως δεν υπάρχει χρόνος για στεναχώρια, αφού στη “γωνία” υπάρχει δύσκολο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Ντινάμο Κιέβου. Αλλά είναι κάποιες από τις φορές, που αν και περνάει κάποιος όλη του τη ζωή στο ποδόσφαιρο, που θεωρεί πως το ποδόσφαιρο είναι άδικο. Μ’ όλο το σεβασμό για τη Ντινάμο, ήμασταν ανώτεροι τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Κίεβο. Αλλά ο αντίπαλος ήξερε πώς να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία στην Αθήνα. Και εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που είχαμε μπροστά στο τέρμα. Δεν υπάρχει χρόνος για να στεναχωριόμαστε. Και αυτές ήταν οι λέξεις μου. Αισθάνομαι περήφανος για όλους τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε χρόνο μόνο σήμερα για να σκεφτούμε τον αποκλεισμό και από αύριο πρέπει να κοιτάξουμε τον Ατρόμητο”.

Γιατί ο Τσιγκρίνσκι δεν έπαιξε στο πρώτο ματς;

“Ήταν δική μου απόφαση”.

Τι μπορείτε να πείτε για την διαιτησία;

“Τυπική διαιτησία. Δεν είχε κάποια επιρροή στο τελικό αποτέλεσμα. Εμείς στην Αθήνα, είχαμε την ατυχία, να μην έχουμε μια διαιτησία που αρμόζει”.

Επηρέασε ο καιρός το αποτέλεσμα;

“Είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι το καλύτερο σενάριο, να παίζουμε σ’ αυτές τις συνθήκες. Αλλά να πούμε γι αυτό, θα ήταν σαν να ψάχναμε δικαιολογία. Είτε σ’ αυτό το γήπεδο, είτε στην Αθήνα με καλύτερες καιρικές συνθήκες, η ΑΕΚ ήταν ανώτερη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχηθώ το καλύτερο”.

Είπατε κάτι στον Μασούντ, για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία;

“Σίγουρα τον έχει επηρεάσει. Ένας τέτοιος παίκτης, με τέτοια ποιότητα, να χάσει τέτοια ευκαιρία. Δεν ήταν ο μόνος που έχασε ευκαιρίες. Και στον ίδιο τον Μασούντ και στους άλλους, είπα συγχαρητήρια, αυτός που τα χάνει, είναι αυτός που ψάχνει τα γκολ. Να συνεχίσετε να ψάχνετε τα γκολ”.

Τι λέτε για την έδρα που θα γίνει ο τελικός του Champions League;

“Ελπίζω μετά από τρεις μήνες, να μην χιονίζει. Ελπίζω να έχει καλύτερες καιρικές συνθήκες. Το γήπεδο πάντως, είναι καταπληκτικό”.

Είστε έτοιμοι μ’ αυτή την ομάδα, να παίξετε και στο Champions League;

“Σε περίπτωση που κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αυτό θα γίνει του χρόνου. Αυτό που μένει, είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, που δεν είναι κάτι απλό. Την απάντηση γι αυτό, θα μπορώ να τις δώσω μετά τις 31 Μαΐου”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις