Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους

ΑΕΚ – Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους
facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL/

Η ΑΕΚ επιστρέφει μετά από 12 χρόνια στους ομίλους του Champions League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο ΟΑΚΑ με τη Βίντι, έχοντας νικήσει με 2-1 στη Βουδαπέστη. Η Ένωση έφτασε έτσι στα 14 ματς το ευρωπαϊκό αήττητο σερί της και την Πέμπτη θα μπει στην κλήρωση (19.00) για να μάθει τους τρεις αντιπάλους της.

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ θα βρεθούν την προσεχή Πέμπτη στο Grimaldi Forum του Μονακό, εκεί όπου θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων του Champions League.

Η Ένωση θα βρεθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και θα είναι η ομάδα που θα μπει με την χαμηλότερη βαθμολογία από τις 32 ομάδες.

Να αναφέρουμε πως απομένουν τρία εισιτήρια για να κλείσουν οι 32 ομάδες του Champions League για την σεζόν 2018/19. Στα ματς της Τρίτης, πέρα από την ΑΕΚ, την πρόκριση πήραν Άγιαξ και Γιουνγκ Μπόις. Τρία εισιτήρια που μένουν, μπορούν ν’ αλλάξουν τα γκρουπ.

Εάν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει τη Μπενφίκα, τότε η Λίβερπουλ θα ανέβει στο 2ο γκρουπ και η Βαλένθια στο 3ο. Εφόσον προκριθεί, ο “δικέφαλος του Βορρά” θα βρεθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Ενδεχόμενο αλλαγής στα γκρουπ δυναμικότητας υπάρχει και σε περίπτωση που αποκλειστούν η Σάλτσμπουργκ και η Αϊντχόφεν στις αυριανές ρεβάνς των πλέι οφ του θεσμού με Ερυθρό Αστέρα και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αντίστοιχα.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης

Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπάγερν Μονάχου

Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους

Παρί Σεν Ζερμέν

Μάντσεστερ Σίτι

Λοκομοτίβ Μόσχας

2ο γκρουπ

Ντόρτμουντ

Πόρτο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Μπενφίκα*

Νάπολι

Τότεναμ

Ρόμα

3ο γκρουπ

Λίβερπουλ

Σάλκε

Λιόν

Μονακό

Σάλτσμπουργκ*

Άγιαξ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αϊντχόφεν*

4ο γκρουπ

Βαλένθια

Βικτόρια Πλζεν

Μπριζ

Γαλατασαράι

Γιουνγκ Μπόις

Ίντερ

Χοφενχάιμ

ΑΕΚ

* Με αστερίσκο οι ομάδες που παίζουν στα πλέο οφ του Champions League.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις