Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ: “Καμπάνα” στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας μετά την “κιτρινόμαυρη” καταγγελία

ΑΕΚ: “Καμπάνα” στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας μετά την “κιτρινόμαυρη” καταγγελία
ΦΩΤΟ eurokinissi

Οι παράνομες εγκαταστάσεις του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας στο Άλσος της πόλης “έφεραν” τελικά πρόστιμο από την Περιφέρεια Αττικής, έπειτα το εξώδικο που απέστειλε η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ απέστειλε εξώδικο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τις παράνομες εγκαταστάσεις που μέχρι πρότινος διατηρούσε ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας στο Άλσος της πόλης και η Περιφέρεια Αττικής επιβεβαίωσε τις παραβάσεις που υπήρχαν.

Στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ!

Η περιφέρεια ανακοίνωσε πως: «Κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της παραπάνω Διεύθυνσης της Περιφέρειας στον χώρο στις 11/6/2018 (μετά και το εξώδικο που είχαν στείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924) διαπιστώθηκε μια σειρά από παραβάσεις.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν τα εξής:
1. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το υπό ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ και εντός του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας
2. Εντός του τσιμεντοστρωμένου περιφραγμένου χώρου υπήρχαν σταθμευμένα οχήματα βαρέου τύπου (απορριμματοφόρα, φορτηγά, εκσκαφείς, σάρωθρα κλπ) συνεργείο επισκευών οχημάτων, ισόγεια κτίσματα όπου στεγάζονται αποχωρητήρια για τους υπαλλήλους του δήμου, αποθηκευτικοί χώροι και στέγαστρα για τα οχήματα και το συνεργείο. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν άδειοι κάδοι απορριμάτων, παλαιά ελαστικά φορτηγών οχημάτων, τσουβάλια με οικοδομικά υλικά και δύο από τα απορριμματοφόρα γεμάτα με απορρίμματα οικιακού τύπου από όπου παρατηρήθηκαν οσμές και διαρροή στραγγισμάτων.
3. Εκτός του περιφραγμένου χώρου υπάρχει διάταξη χοάνης-ανελκυστήρα για τη μεταφόρτωση των αποβλήτων σε τσιμεντοστρωμένο χώρο, ενώ πλησίον της εγκατάστασης υπήρχε σταθμευμένο press container.
4. Δεν εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων που μπορεί να προκύπτουν κατά τη μεταφόρτωση-συμπίεση των αποβλήτων. Ως εκ τούτου προκύπτει κίνδυνος ρύπανσης των υδάτων και του εδάφους κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε επιβολή προτίμου 10.000 λόγω παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Παράβαση 1η: Για τις διεργασίες προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης αποβλήτων στο σταθμό μεταφόρτωσης αποβλήτων του Δήμου που λειτουργεί εντός του άλσους δεν επεδείχθη κατά το χρόνο ελέγχου και δεν προσκομίστηκε περιβαλλοντική αδειοδότηση ως όφειλε να υπάρχει, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Για την παραπάνω παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.
Παράβαση 2η: Δεν εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων που μπορεί να προκύπτουν κατά τη μεταφόρτωση-συμπίεση των αποβλήτων. Από την έλλειψη των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος κατά τη διαχείριση των αποβλήτων όπως γίνεται, προκύπτει κίνδυνος ρύπανσης των υδάτων και του εδάφους κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Για τη συγκεκριμένη παράβαση του πρόστιμο ανέρχεται σε 3.500 χιλιάδες ευρώ.
Παράβαση 3η: Δεν προσκομίστηκαν στοιχεία από τα οποία να τεκμηριώνεται η συλλογή των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων μέσω εγκεκριμένων συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Για τη συγκεκριμένη παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε 1.500 ευρώ».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις