Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ – Καρντόσο: “Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες στην Εύβοια”

ΑΕΚ – Καρντόσο: “Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες στην Εύβοια”

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο, έβαλε για λίγο στην… άκρη τις απαντήσεις του για τον επαναληπτικό της Ένωσης με την Κραϊόβα, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του για τον κόσμο στην Εύβοια που δοκιμάζεται από τις φωτιές.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς της ΑΕΚ με την Κραϊόβα, κάνοντας έκανε ένα σχόλιο για τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει την Εύβοια τις τελευταίες ημέρες, ενώ εμφανίστηκε προσγειωμένος για τον αγώνα της Πέμπτης (15.08.2019 / 21:00).

Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε ότι η ΑΕΚ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και περιμένει να δει 5την πρόοδο των παικτών του στον αγώνα του… άδειου ΟΑΚΑ.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο μίλησε για…

-τις πυρκαγιές: «Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον κόσμο που υποφέρει από τις πυρκαγιές. Πέρσι ήταν μια τραγική χρονιά τόσο για την Ελλάδα όσο και την Πορτογαλία. Οι άνθρωποι που παλεύουν με αυτές τις καταστάσεις είναι ήρωες».

-το τι άλλο θα τον ευχαριστήσει πέρα από την πρόκριση της ΑΕΚ: «Το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό στην Κραϊόβα. Πιστεύω πως ο αντίπαλος θα μπει πολύ πιο δυνατά για να δημιουργήσει κινδύνους και να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Είπα στους παίκτες μετά το τέλος του παιχνιδιού όχι μόνο συγχαρητήρια, αλλά και το ότι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορούν να έχουν τώρα είναι να βελτιώνονται και να εφαρμόζουν τα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η πρόκριση είναι ακόμη μακριά, δεν την έχουμε εξασφαλίσει. Σέβομαι απόλυτα όλους τους αντιπάλους και φυσικά την Κραϊόβα. Ο στόχος που έχουμε θέσει εξ αρχής είναι να βρούμε τρόπο να περάσουμε τους αντιπάλους».

-την απουσία του κόσμου: «Φυσικά η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική και ίσως μας επηρεάσει, αλλά πρέπει να παίξουμε χωρίς αυτούς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε συγκεντρωμένοι και δουλέψαμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι».

-τη φιλοσοφία του και την αφομοίωσή της από τους παίκτες: «Όταν το παιχνίδι βγαίνει από το πλάνο μας, πρέπει να παλεύουμε όλοι μαζί για να το επαναφέρουμε στο δικό μας πλάνο. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ώστε να προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ομάδα στη σωστή θέση. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαι σίγουρος πως σε κάποια χρονικά σημεία την Πέμπτη θα δούμε πράγματα που θέλουμε να δούμε, γιατί αυτό το βλέπω στην καθημερινότητα. Όλοι έχουν τον ίδιο στόχο. Αν με ρωτήσετε τι δεν θέλω να δω, είναι να χάνουμε χωρίς λόγο την μπάλα, να κάνουμε τα ίδια λάθη και θέλω να δω την ομάδα ενωμένη, επιθετική και με και χωρίς την μπάλα, να έχει καλή οργάνωση αμυντικά και επιθετικά, όταν έχουμε την μπάλα να αξιοποιούμε τους χώρους, να είμαστε δυνατοί για να μην υποφέρουμε στις στημένες φάσεις και να αξιοποιούμε τις αρετές μας. Επίσης να ξεκουραζόμαστε περισσότερο έχοντας την μπάλα. Θέλω να δω μια έξυπνη ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις