Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ξάνθη: Σαρωτική Ένωση με σόου Βράνιες!

ΑΕΚ – Ξάνθη: Σαρωτική Ένωση με σόου Βράνιες!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ, πραγματοποιώντας μία επιβλητική εμφάνιση, επικράτησε άνετα εντός έδρας της Ξάνθης με 4-0, για την 22η αγωνιστική της Superleague. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο, “καθαρίζοντας” με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση νίκη.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με τον Βράνιες να πετυχαίνει το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του στην Ένωση, η ΑΕΚ συνέτριψε εντός έδρας την Ξάνθη με 4-0, για την 22η αγωνιστική της Superleague. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ της στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Η Ένωση διατηρήθηκε στο -2 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ, παραμένοντας γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Βράνιες, ο οποίος έκανε απίθανα πράγματα. Σκόραρε τρία γκολ μέχρι το 33′, “καθαρίζοντας” την Ξάνθη. Να σημειωθεί ότι ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός είχε πετύχει μόλις ένα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα πριν από το παιχνίδι με τους Ακρίτες κι αυτό ήταν κόντρα στην Ξάνθη (!) στον πρώτο γύρο. Το αλλό γκολ της ΑΕΚ πέτυχε ο Μπακασέτας στο 44′.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, φρόντιζοντας να “καθαρίσει” από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο Βράνιες πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο 5′, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι. Η Ένωση ήταν καταιγιστική και βρήκε και δεύτερο γκολ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Ο Βράνιες διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του στο 19′, με τον Βόσνιο μέσο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς με καρφωτή κεφαλιά.

Ο Βόσνιος άσος ήταν “καυτός” και στο 33′ πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στην Ελλάδα με την ΑΕΚ στο 33΄, γράφοντας το 3-0, έπειτα από σέντρα του Μπακασέτα. Το τελικό 4-0 έγραψε στο 44′ ο Μπακασέτας με υπέροχη κεφαλιά, έπειτα από ιδανική σέντρα του Γκάλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει και του αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία την προσεχή Πέμπτη. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν απειλήθηκε καθόλου από την Ξάνθη, ενώ έχασε και μερικές ευκαιρίες για το 5-0.

Να σημειωθεί ότι στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μαζί με το τρόπαιο του κυπέλλου που κατέκτησαν οι παίκτες της στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο. Παίκτες και τεχνική ηγεσία έκαναν το γύρο του θριάμβου στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και όπως είναι φυσικό αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (70΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μπακασέτας (59΄ Κλωναρίδης), Αραούχο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο (46΄ Μεχία), Καμαρά (80΄ Π. Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Σιλά, Τζουρίτσκοβιτς (59΄ Τριάδης), Μπρίτο, Γέντρισεκ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις