Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ: Ξέσπασμα χαράς! Έπεσαν τα “τείχη” της Νέας Φιλαδέλφειας για τους πρωταθλητές [pics, vids]

ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

– Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια και η Νέα Φιλαδέλφεια “κάηκε” για πάρτη της
– Οι οπαδοί της Ένωσης γέμισαν τα κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και το χώρο όπου χτίζεται η “Αγιά Σοφιά” για να υποδεχθούν τους… ήρωες τους
– Χαμός πάνω στο πούλμαν – Ξέσπασμα… χαράς από τους παίκτες – Άναψε καπνογόνο ο Βράνιες!
– “Αποθέωση” για το Μανόλο Χιμένεθ και τους ποδοσφαιριστές – Συνθήματα για την παραμονή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου

24 χρόνια… αποχής από την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πολλά για μια ομάδα που έχει το όνομα και τη “φανέλα” της ΑΕΚ.

Η Ένωση ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 και το σφύριγμα της λήξης έφερε τους πρώτους πανηγυρισμούς. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Στράτος πέρασε στα χέρια του αρχηγού της ομάδας, Πέτρου Μάνταλου την κούπα και τα πάντα έγιναν… κιτρινόμαυρα.

Τα… προεόρτια τα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο, με πολλούς οπαδούς της ΑΕΚ να μην μπορούν να συγκρατηθούν, να πατάνε χορτάρι και να γίνονται… ένα με τους παίκτες. Ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του “Γ. Καμάρας” εκεί όπου βρέθηκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΑΕΚ – Μελισσανίδης: «Δικαίωση! Να πανηγυρίσουμε και στο νέο γήπεδο πολλά πρωταθλήματα»

Το… πάρτι όμως δεν είχε ακόμα αρχίσει. Οι παίκτες της Ένωσης μπήκαν στο ανοικτό πούλμαν που τους περίμενε και πήραν πορεία για το.. σπίτι τους, για τα “ιερά χώματα” της Νέας Φιλαδέλφειας και το σημείο όπου χτίζεται η “Αγιά – Σοφιά”. Η μεταφορά τους εκεί έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της συνοδείας των οπαδών της ομάδας.

 

Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από τον κόσμο που περίμενε να δει τους νέους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο ύμνος της ΑΕΚ, το πάθος του κόσμου και η “τρέλα” των ποδοσφαιριστών έφτιαξαν ένα… εκρηκτικό μείγμα. Ακούστηκαν ιαχές για τους ποδοσφαιριστές, τον Μανόλο Χιμένεθ, μέχρι και τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Επίσης, δεν έλειψαν τα συνθήματα για την παραμονή του Χριστοδουλόπουλου και φυσικά για… τον ΠΑΟΚ, τον οποίο η Ένωση θα βρει μπροστά της στον τελικό του Κυπέλλου.

Η νύχτα όμως έγινε μέρα όταν -μετά από σχεδόν 2 ώρες από τη στιγμή που η ομάδα αναχώρησε από τη Ριζούπολη- το πούλμαν έφτασε στην “Αγιά – Σοφιά”, στο σημείο όπου ήταν η σκεπαστή.

“Τρελαίνομαι – τρελάθηκα”

Το “πάρτι” φούντωσε για τα καλά και η Νέα Φιλαδέλφεια “έζησε” στιγμές του ένδοξου παρελθόντος της ομάδας. Παίκτες και οπαδοί τραγούδησαν συνθήματα αλλά και τον ύμνο της ΑΕΚ.

Με το που αντίκρισαν αυτό το σκηνικό (τα φωτορυθμικά, τα βεγγαλικά, τα καπνογόνα και τα φώτα στα μπαλκόνια με τις σημαίες της ΑΕΚ) οι παίκτες εκστασιάστηκαν. Μάλιστα, ο Όγκνιεν Βράνιες δεν κρατήθηκε και άναψε καπνογόνο πάνω στο πούλμαν.

Η κούπα άρχισε να περιφέρεται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, ενώ τα “όλε όλε” δεν σταμάτησαν να ακούγονται. Όλοι οι παίκτες φίλησαν το κύπελλο του πρωταθλητή, την ώρα που οι οπαδοί δεν σταματούσαν να φωνάζουν.

Αυτή η μοναδική και γεμάτη συγκινήσεις βραδιά ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το βράδυ, αφού η βροχή που έπληξε την περιοχή το μεσημέρι του Σαββάτου, έκανε και πάλι τηςν εμφάνιση της. Οι φίλοι της ΑΕΚ αποχώρησαν, δίνοντας όμως ραντεβού για τον τελικό της Ένωσης στο Basketball Champions League και φυσικά γι’ αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις