Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – Λαμία: Ανατροπή στο “Ελ Πάσο”! Έδειξαν… χαρακτήρα οι “κιτρινόμαυροι”

ΑΕΚ – Λαμία: Ανατροπή στο “Ελ Πάσο”! Έδειξαν… χαρακτήρα οι “κιτρινόμαυροι”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Λαμία κατάφερε να βάλει στα… σχοινιά τις ρεζέρβες της ΑΕΚ μέσα στο “Ελ Πάσο”. Η Ένωση όμως έδειξε καλό πρόσωπο από το 70′ και μετά και ανέτρεψε το… τέρμα του Επστάιν, μπαίνοντας “με το δεξί” στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας (2-1). Τρομερό γκολ με εκτέλεση φάουλ ο Γκάλο.

Ένα παιχνίδι σε ρυθμούς φιλικού, το οποίο όμως η ΑΕΚ κινδύνεψε να χάσει. Η Ένωση αγωνίστηκε με μια…. πειραματική ενδεκάδα, βρέθηκε να χάνει από τη Λαμία στο “Ελ Πάσο” αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να πάρει το “τρίποντο” για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΕΚ για την τιμωρία της: «Απόφαση-έκτρωμα που θα πέσει στην έφεση»

Το ματς ορίστηκε να γίνει στο γήπεδο της Καλλιθέας, από τη στιγμή που το ΟΑΚΑ δεν ήταν διαθέσιμο, λόγω του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ουγγαρία για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε εκτεταμένο ροτέισον από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, κάτι που αναμενόταν να γίνει, αφού δεν υπολόγιζε στους διεθνείς, στους τραυματίες, αλλά και στον Άλεφ, ο οποίος μόλις ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε. Άξιο αναφοράς, πως ο πιτσιρικάς, Μπότος, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τους “κιτρινόμαυρους”. Σημειώνεται πως στο άλλο ματς του ομίλου που βρίσκονται ΑΕΚ και Λαμία, ο Βόλος είχε νικήσει με 5-1 τον Απόλλωνα Λάρισας.

Το παιχνίδι…

Πέρα από το πρώτο πεντάλεπτο, όπου η Λαμία είχε ελαφρά υπεροχή, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς και προσπάθησε να φανεί επιθετική, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει σε κάποια μεγάλη φάση. Ο νεαρός Μπότος έδειξε μεγάλη όρεξη στην αριστερή της πτέρυγας της Ένωσης, την ώρα που από τα δεξιά ο Γιαννιώτας δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η αργή ανάπτυξη της Ένωσης -με τον Αϊντάρεβιτς- δεν κατάφερε να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας έφεραν το 0-0 του ημιχρόνου. Το πιο αξιόλογο σουτ στο πρώτο μέρος μάλιστα ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων. Ένα μακρινό σουτ -για… ζέσταμα- του Δημούτσου πήγε πάνω στον Τσιντώτα σε αυτό το “χλωμό” 45λεπτο.

Η Λαμία μπήκε καλά και στην επανάληψη και στο 47′ είχαμε την πρώτη σημαντική στιγμή του ματς. Η μπαλιά βγήκε από τα δεξιά, ο Καραμάνος έπιασε το σουτ από τη μικρή περιοχή και θέση δεξιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σβάρνα και πέρασε κόρνερ. Στο 52′ όμως ήταν η στιγμή της ΑΕΚ να πλησιάσει για πρώτη φορά στο γκολ. Ο Γιαννιώτας πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ, αλλά ο Μελίσσας έπεσε και μπλόκαρε με το ένα χέρι την μπάλα. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός τροφοδοτήθηκε σε εκείνο το σημείο και στο 53′ πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Μελίσσα, αλλά η επαφή του Αντέτζο έστειλε την μπάλα να περάσει βασανιστικά άουτ.

Στο 55′ το σουτ του Καραμάνου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα, που στην εξέλιξη της φάσης δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, μετά από σύγκρουση που είχε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα (σ.σ. έκανε άγαρμπη έξοδο). Ο Λούκας Μπογέ μπήκε στο 58′ για να ενισχύσει την επίθεση της ΑΕΚ, αλλά είδε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Τζίλο, επειδή τη στιγμή της αλλαγής δεν υπήρχε στη γραμμή ο τέταρτος (κιτρινίστηκε και ο Μπότος)!

Κόντρα στη ροή του αγώνα (64′) η Λαμία κατάφερε να κάνει το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στον κόντρα, ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Επστάιν κατάφερε με όμορφο πλασέ στην κίνηση να νικήσει τον Τσιντώτα και να ανοίξει το σκορ. Η ΑΕΚ άλλαξε τα… φτερά της, βάζοντας τον Γιούση στη θέση του Γιαννιώτα, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει (πονούσε στα πλευρά και μάλιστα έφυγε με ασθενοφόρο για το ιατρικό κέντρο). Στο 72′ ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Γιακουμάκη, στο επόμενο λεπτό ο Βασιλαντωνόπουλος έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, αλλά στο 73′ ήρθε το 1-1. Ο Τσιντώντας έκανε βολέ και έβγαλε ασίστ στον Μπογέ, ο οποίος κατέβασε άψογα και σέρβιρε την ισοφάριση στον αμαρκάριστο Γιακουμάκη.

Ο Κλωναρίδης πέρασε στη θέση του Αϊντάρεβιτς, έτσι ώστε η Ένωση να φτάσει στην ανατροπή του σκορ. Στο 80′ όμως ένα λάθος στη μεσαία γραμμή έβγαλε τη Λαμία σε μια πολύ καλή αντεπίθεση, αλλά ο Καραμάνος δεν μπόρεσε να νικήσει στο -τετ-α-τετ τον Τσιντώτα. Τελικά, το γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ ήρθε στο 87. Ο Ένωση πήρε το φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων, ο Γκάλο το εκτέλεσε υποδειγματικά και έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 2-1.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις