Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Λαμία: “Σβηστή” νίκη στο ΟΑΚΑ! Και τώρα… Ολυμπιακός

ΑΕΚ - Λαμία
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Λαμία προσπάθησε να.. στήσει αμυντικό τείχος στο ΟΑΚΑ, αλλά η ΑΕΚ είχε τις λύσεις. Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες στη Superleague, επικρατώντας με 2-0 κι έτσι θα πάει χωρίς άλλη βαθμολογική απώλεια στην “μεγάλη” εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Πρωτοπόρος… Σαββάτου! Ήρθε από δυο “λευκές” ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά αυτή τη φορά τα κατάφερε. Η ΑΕΚ βρήκε μπροστά της την αξιόμαχη -και με το μυαλό στην άμυνα- Λαμία και τη νίκησε με 2-0, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague (41 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται την Κυριακή στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης).

Έτσι, η Ένωση έκανε το.. καθήκον της και πλέον θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία την άλλη Κυριακή στο “Γ. Καραϊσκάκης” στην τεράστια αναμέτρηση.. κορυφής με τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι…

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ… επίθεση στα καρέ του Πίτκα, θέλοντας έτσι να “σπάσει” γρήγορα το αμυντικό “τείχος” που έστησε ο Μπάμπης Τεννές στο ΟΑΚΑ. Μόλις στο 4′ η Ένωση είχε δοκάρι σε σέντρα – σουτ του Μπακασέτα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Πίτκας “απογειώθηκε” και έδιωξε την κοντινή κεφαλιά του Μασούντ.

Μετά το πρώτο τέταρτο η ΑΕΚ έδειξε δυσκολία της να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα της Λαμίας. Η μπάλα δεν μπήκε εύκολα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, που είχαν πολλά.. δυναμικά μαρκαρίσματα κι έτσι είδαμε αρκετά μακρινά σουτ. Έπρεπε να φτάσει το 29′ για να δούμε νέα καλή στιγμή από πλευράς Ένωσης. Η σέντρα βγήκε από τα αριστερά, ο Λιβάγια πρόλαβε τον Αναστασιάδη, έπιασε δύσκολη κεφαλιά-ψαράκι, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Ο Χιμένεθ ζήτησε μεγαλύτερη ταχύτητα στην μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση, οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να γίνουν πιο πιεστικοί και στο 37′ χάθηκε νέα καλή φάση. Ο Λιβάγια έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά για τον Χριστοδουλόπουλο, που έπιασε -αμαρκάριστος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την κεφαλιά έξω από την κλειστή γωνία!

Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Μετά από όμορφο συνδυασμό των Λιβάγια-Μπακασέτα και Σιμόες στο 40′, ο Πορτογάλος γύρισε παράλληλα με την εστία και ο επερχόμενος Χριστοδουλόπουλος πλάσαρε από κοντά για το 1-0, πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας διεθνής πήγε να το… πανηγυρίσει δίπλα από το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της Ένωσης για τη Μακεδονία! Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την τρομερή επέμβαση του Πίτκα σε “ξερό” σουτ του Λιβάγια. Στην εξέλιξη της φάσης, το μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Λαμία (47). Μετά από λάθος του Γκάλο και κόντρα που ευνόησε τους φιλοξενούμενους, ο Αναστασόπουλος βγήκε τετ—τετ με τον Τσιντώτα, που όμως έδιωξε το πλασέ που έγινε με τα πόδια!

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν… τρικυμία για κάποια λεπτά στο χώρο του κέντρου, αλλά η Λαμία δεν ήταν ικανή να απειλήσει άλλη φορά. Η ΑΕΚ πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και ο Λιβάγια στο 63′ έδιωξε το όποιο άγχος δημιουργήθηκε. Ο Μπακασέτας πραγματοποίησε δυνατό σουτ από τον άξονα, ο Πίτκας δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σωστά και ο Κροάτης πήρε το “ριμπάουντ” και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Με το τέρμα αυτό, ο Λιβάγια έφτασε τα 7 γκολ και τον Αραούχο στην φετινή κορυφή των σκόρερ της ομάδας.

Η Λαμία θα μπορούσε να είχε μπει στη διεκδίκηση -τουλάχιστον- του βαθμού στο 79′, αλλά ο Τσιντώτας έκανε σπουδαία επέμβαση στο φαλτσαριστό σουτ που έπιασε ο Καραγιάννης.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια (73΄ Γιακουμάκης).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74΄ Λινάρδος), Ακόστα (57΄ Παντελίδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62΄ Μπούτνικ).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις