Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ: Με οπαδούς και Μελισσανίδη για το προβάδισμα! Έτοιμη για “μάχη” στην έδρα της Σέλτικ

ΑΕΚ: Με οπαδούς και Μελισσανίδη για το προβάδισμα! Έτοιμη για “μάχη” στην έδρα της Σέλτικ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στη “μάχη” του Champions League ρίχνεται σήμερα (08/08) και η πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕΚ, η οποία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη πλέον στον πάγκο της, ψάχνει ένα προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Σέλτικ, ώστε να ανοίξει ο “δρόμος” της για τα πλέι οφ και κατόπιν τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέρυσι η ΑΕΚ αποκλείστηκε τέτοιο καιρό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προκριματικά του Champions League, όμως πλέον ως πρωταθλήτρια και με πολλά νέα πρόσωπα, θέλει να βγει νικήτρια από την κόντρα με τη Σέλτικ στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η Ένωση αντιμετωπίζει απόψε τους Σκωτσέζους στο Σέλτικ Πάρκ (21:45, Novasports1, LIVE από το NewsIt.gr) στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες και αναζητά ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα της επιτρέψει να “σφραγίσει” την πρόκριση στην Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη 14/08, 21:00). Στο γήπεδο θα βρίσκεται τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο και περίπου 700 οπαδοί της.

Μεγάλη απώλεια ο Μάνταλος

Στην προσπάθειά της αυτή, όμως, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν θα έχει στη διάθεσή της τον αρχηγό της ΑΕΚ, Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση για τη Σκωτία και πιθανότατα θα χάσει και τα δύο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει ούτε τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αφού ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός υπέστη θλάση στην προετοιμασία και δεν έχει ακόμη επιστρέψει.

Αντίθετα, στην αποστολή για το παιχνίδι κόντρα στη Σέλτικ, βρίσκονται όλα τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα της Ένωσης, με τον Μπογέ και τον Άλεφ να διεκδικούν ακόμη και θέση στη βασική ενδεκάδα (αντί του Μάνταλου) και τον Πόνσε να περιμένει στον πάγκο για να χρησιμοποιηθεί εφόσον το αποφασίσει ο προπονητής του. Βασικός θα είναι ο Οικονόμου που αποκτήθηκε αρκετά νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ έχει “χρυσή” ευκαιρία για να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, αφού πέραν της Σέλτικ που δεν “τρομάζει”, σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ, θα βρει μπροστά της, το νικητή του θεωρητικά πιο αδύναμου “ζευγαριού”, ανάμεσα στη Μάλμε και τη Βίντι (1-1 το πρώτο ματς στη Σουηδία).

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις