Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μίλαν, Χριστοδουλόπουλος: «Η νίκη θα είναι σπουδαία για το σύλλογο»

ΑΕΚ – Μίλαν, Χριστοδουλόπουλος: «Η νίκη θα είναι σπουδαία για το σύλλογο»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA μίλησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ξεκαθάρισε ότι στόχος της ΑΕΚ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος

Επίσης μίλησε και για το παιχνίδι της Ενωσης με τη Μίλαν και τόνισε ότι ελπίζει στη νίκη της ομάδας του στο ΟΑΚΑ.

Οσα δήλωσε ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο uefa.com

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ: «Βρίσκομαι στην ομάδα λίγο παραπάνω από ένα χρόνο, αλλά αισθάνομαι ήδη ότι αποτελώ κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου. Το μέγεθος μιας ομάδας δεν μικραίνει όταν για οικονομικούς λόγους ή διοικητικά λάθη πέφτει κατηγορία. Η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ανήκει και το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, κάνοντας τα σωστά βήματα προς τα εμπρός. Σημαίνει πολλά για εμένα να αποτελώ κομμάτι της πορείας αναγέννησης της ομάδας και είναι σπουδαίο το ότι θα παλέψουμε για τον εγχώριο τίτλο».

Για την ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ: «Είναι σημαντικό για την ομάδα να αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει στην ευρωπαϊκή βαθμολογία. Η ευρωπαϊκή προοπτική της ΑΕΚ ήταν ένας από τους λόγους που με έφεραν πάλι πίσω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε πάει καλά μέχρι σήμερα και έχουμε σημαντικές πιθανότητες να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο. Στο Μιλάνο απογοητευτήκαμε λιγάκι γιατί θα μπορούσαμε ακόμα και να νικήσουμε κάτι που αν πετύχουμε στην έδρα μας γνωρίζουμε ότι θα μας φέρει στην κορυφή του ομίλου. Η νίκη με τη Μίλαν θα είναι κάτι το σπουδαίο για το σύλλογο».

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του σπεσιαλίστα στις εκτελέσεις φάουλ: «Δεν με θεωρώ… expert! Εχω καλό σουτ και προσπαθώ να το δουλεύω στις προπονήσεις. Μακάρι να πετύχω κι άλλα τέτοια γκολ από φάουλ».

Για τη συνεργασία του με τον Μανόλο Χιμένεθ: «Μελετάει σε βάθος τον αντίπαλο. Μας δίνει εντολές στο πώς να αμυνόμαστε και αφήνει σχετική ελευθερία στο κέντρο και στην επίθεση. Ζητάει από την ομάδα πρέσινγκ, συνεχή κίνηση και υπομονή. Προσπαθεί να μας μεταδώσει την εμπειρία του από τη Σεβίλλη. Και αν είμαστε ενωμένοι και ο καθένας εκπληρώνει τη δική του αποστολή μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Για το πώς θα περιέγραφε τον Πέτρο Μάνταλο ως αρχηγό: «Ο Πέτρος κατά μια έννοια μου θυμίζει Άγγλο ποδοσφαιριστή. Έχει μία ήρεμη επιρροή στην ομάδα και είναι μεγάλος παίκτης. Η ήρεμη επιρροή του υπάρχει στα αποδυτήρια ακόμα και όταν μερικές φορές δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μέσα. Έχει τη δική του ταυτότητα, είναι πολύ καλό παιδί και είναι μεγάλη υπόθεση να τον έχεις συμπαίκτη»!

Για τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή την ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες: «Αυτό που κάνει την ΑΕΚ ξεχωριστή είναι η σχέση ανάμεσα στους παίκτες και τους οπαδούς. Ο κόσμος της ομάδας λατρεύει το επιθετικό ποδόσφαιρο και θέλουν να βλέπουν θέαμα. Όταν απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, είναι συνεχώς κοντά μας, δεν μας αφήνουν ποτέ. Δεν παράτησαν την ομάδα στα δύσκολα και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις