Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου: Δύο λεπτά “γκρέμισαν” τα πάντα! Έμεινε στο μηδέν η Ένωση – videos

ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου: Δύο λεπτά “γκρέμισαν” τα πάντα! Έμεινε στο μηδέν η Ένωση – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ κοίταξε στα “μάτια” τη Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για πάνω από μια ώρα, όμως δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά άλλαξαν τα πάντα για την Ένωση, αφού οι Βαυαροί “χτύπησαν” δις με Μαρτίνεζ και Λεβαντόφσκι, έκαναν το 2-0 και τελείωσαν το ματς.

Μετά από ένα ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ φάνηκε να “πατά” καλύτερα στο δεύρο ημίχρονο και “πίεσε” τη Μπάγερν, αλλά ένα γκολ μετά από κόντρες του Μαρτίνεζ “πάγωσε” το ΟΑΚΑ και οι Γερμανοί το εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν άμεσα και το 2-0 και να “σφραγίσουν” τη νίκη τους.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Ένωση δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με Κλωναρίδη, Μπακασέτα και Πόνσε, αλλά δεν κατάφερε τελικά αν διεκδικήσει κάτι παραπάνω κόντρα στην ομάδα του Κόβατς και ηττήθηκε για τρίτη φορά στους ομίλους του φετινού Champions League, όπου έχει ακόμη μηδέν βαθμούς.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τον Κλωναρίδη λίγο πίσω από τον Πόνσε, σε μία αρκετά επιθετική διάταξη, προσπαθώντας να κρατήσει μακριά από την περιοχή της την Μπάγερν Μονάχου.

Και τα κατάφερε αρκετά καλά, αφού οι όποιες απειλές των “Βαυαρών” ήρθαν μετά από λάθη των παικτών της στο κέντρο του γηπέδου, αλλά και από τον Γκνάμπρι, ο οποίος ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τον Μπακάκη στο δεξιό άκρο της άμυνας των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά, οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες, με τη Μπάγερν να έχει μία καλή προσπάθεια με τον Τιάγκο στο 27′, τον Λεβαντόφσκι στο 32′ και τον Γκνάμπρι στο 39′. Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Πόνσε στο 20′ σούταρε από καλή θέση στο ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ ο Μάνταλος “απείλησε” με κεφαλιά στο 29′, για να ολοκληρωθεί τελικά το ημίχρονο στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ φάνηκε να έχει μεγαλύτερη διάθεση στο ματς και ήταν φανερό στα πρώτα λεπτά, ότι είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στο 52′ μάλιστα, από ωραία αντεπίθεση, ο Γαλανόπουλος έβγαλε σε θέση για σουτ τον Μπακασέτα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Η Ένωση συνέχισε να “πιέζει” ψηλά και στο 59′ από εκτέλεση φάουλ του πρώην παίκτη του Πναιωνίου, η μπάλα στρώθηκε στον Κλωναρίδη για “ψαλιδάκι” μέσα στην περιοχή, αλλά η εκτέλεση του επιθετικού της ΑΕΚ, ήταν κακή και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το γήπεδο είχε πάρει “φωτιά” από τους πάνω από 50.000 οπαδούς της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όμως οι “Βαυαροί” φρόντισαν να το “παγώσουν” στην αμέσως επόμενη ευκαιρία. Σε μια φάση διαρκείας μέσα στην άμυνα της Ένωσης, ο Χούμελς βρέθηκε ακάλυπτος στα αριστερά και γύρισε προς τον Ρόμπεν, ο οποίος σούταρε στα σώματα και στο “ριμπάουντ” ο Χάβι Μαρτίνεζ σούταρε με τη μία και κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

https://twitter.com/viaVideoGoals1/status/1054800285321826305

Και σαν να μην έφθανε αυτό, με τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν… μείνει ακόμη στη φάση του γκολ, η Μπάγερν ξανά “χτύπησε” στο αμέσως επόμενο λεπτό. Σαν σε… προπόνηση, οι παίκτες της αναπτύχθηκαν εξαιρετικά μέσα στην περιοχή του Μπάρκα και έβγαλαν μόνο του τον Λεβαντόφσκι σε άδειο τέρμα, για το 2-0.

https://twitter.com/goalstv77/status/1054800147668971522

Το δεύτερο γκολ της Μπάγερν έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς, αφού στα λεπτά που απέμειναν καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να “πιέσει” για κάτι παραπάνω και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι τέλους.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ έμεινε στους μηδέν βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές, αφού έχει ηττηθεί και στα τρία παιχνίδια για τους ομίλους του Champions League και έχει πλέον ελάχιστε πιθανότητες να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στη σεζόν.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (84′ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος (76′ Αλεφ), Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Πόνσε.

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Ραφίνια, Κίμιχ, Χάμες (62′ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (75′ Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (84′ Βάγκνερ).

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Μπάγερν 7 (5-1)
Άγιαξ 4 (4-1)
Μπενφίκ 3 (3-4)
ΑΕΚ 0 (2-8)

*Άγιαξ και Μπενφίκα έχουν ένα ματς λιγότερο

Η επόμενη αγωνιστική

Μπάγερν-ΑΕΚ
Μπενφίκα-Άγιαξ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις