Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

AEK – Μπάρκας: “Να κλείσουμε στόματα – Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει αμφιβολίες”

ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ, μίλησε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος σχολίασε και τη φετινή αντιπαράθεση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. “Κατακτήσαμε δίκαια το πρωτάθλημα”, τόνισε από την πλευρά του, ο Βασίλης Μπάρκας.

Το “κερασάκι στην τούρτα” του πρωταθλήματος θέλει να… τοποθετήσει η ΑΕΚ, κατακτώντας και το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως επισήμανε και ο τερματοφύλακας της Ένωσης, Βασίλης Μπάρκας, στη media day της ομάδας του.

Για την κλήση του στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, μίλησε από την πλευρά του, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει ένα μικρό πλεονέκτημα από το γεγονός ότι το ματς γίνεται στο ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις του τερματοφύλακα της ΑΕΚ

Για το αν έχουν να χωρίσουν κάτι οι δύο ομάδες: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Μόνο στα 90 λεπτά εντός γηπέδου. Είναι ένας τελικός και θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Έχουν ακουστεί πολλά, αλλά εμείς θέλουμε να κλείσουμε στόματα, παίρνοντας το Κύπελλο».

Για το κίνητρο: «Κίνητρο αποτελεί η νίκη. Είμαστε η ΑΕΚ και θέλουμε τη νίκη, κλείνοντας θετικά τη σεζόν. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα».

Για το αν αποτελεί απάντηση σε όσους έχουν αμφιβολίες για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ: «Δεν νομίζω να έχει κανείς αμφιβολίες. Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει αμφιβολίες. Όλοι μας έχουν παραδεχθεί. Είμαστε πρωταθλητές με την αξία μας».

Για το αν υπάρχει πλεονέκτημα στην ΑΕΚ λόγω ΟΑΚΑ που είναι η έδρα των «κιτρινόμαυρων»: «Θα είναι οπαδοί και των δύο ομάδων, οπότε δεν είναι ακριβώς η έδρα μας. Ωστόσο, τυπικά μπορεί να είμαστε γηπεδούχοι και ενδεχομένως να είναι πλεονέκτημα».

Για το αν προετοιμάζεται για διαδικασία πέναλτι: «Αν παίξουμε όπως παίζουμε όλη τη χρονιά, δεν θα χρειαστούν τα πέναλτι».

Για την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων: «Θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο μπροστά στους οπαδούς μας και γιατί όχι μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Οι δηλώσεις του Λαμπρόπουλου

Για το αν θα παίξει ρόλο η άμυνα και το αν έχει να αποδείξει κάτι η ΑΕΚ: «Έχουν δώσει έμφαση στην αμυντική λειτουργία οι δύο ομάδες και θα παίξει ρόλο η άμυνα. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα, εμείς δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και πήγαμε στους 32 του Europa League που δεν πήγε κανένας από Ελλάδα φέτος. Φέτος έχουμε σπάσει πολλά ρεκόρ».

Για το αν υπάρχει για το αποτέλεσμα: «Δεν υπάρχει πίεση, βγάλαμε αυτήν τη χρονιά με τόσο ματς και πήρε το πρωτάθλημα και θα βγάλουμε πίεση στο τελευταίο ματς;»

Για την κλήση του στην εθνική: «Είναι δικαίωση για εμένα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες παίκτες στη θέση μου που παίζουν στην Ευρώπη».

Για τους έντονους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα: «Ήταν κάπως διαφορετικό σε σχέση με τους πανηγυρισμούς για το Κύπελλο και το ζήσαμε έντονα. Μακάρι να δώσουμε και άλλες χαρές στον κόσμο».

Οι δηλώσεις του Μπακασέτα

Για το νταμπλ μετά από 40 χρόνια: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι γι’ αυτό το παιχνίδι, το περιμένουμε πολύ καιρό, θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Χαιρόμαστε πολύ που μετά τον πρώτο στόχο που θέσαμε, είμαστε πολύ κοντά και στον δεύτερο και είναι προσωπικό στοίχημα για όλους εμάς να γραφτούμε στην ιστορία της ομάδας μετά από 40 χρόνια».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Ένα παιχνίδι, ειδικά όταν είναι τελικός, σίγουρα θα κριθεί στις μονομαχίες, στο πάθος που θα δείξει η εκάστοτε ομάδα και πολύ σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι, ότι θέλουμε να νικήσουμε το παιχνίδι κι αυτό πιστεύω πως θα είναι το κλειδί του αγώνα».

Για τους πανηγυρισμούς και την «προσγείωση» που πρέπει να επιτευχθεί στις τάξεις της Ένωσης: «Η αλήθεια είναι πως υπήρχε μια χαλάρωση στα τελευταία παιχνίδια, δεν παίζαμε το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζαμε σε όλη τη σεζόν. Για μένα είναι λογικό, μετά από τόση πίεση, το άγχος των συνεχόμενων παιχνιδιών, να υπάρχει μια μικρή χαλάρωση. Είναι όμως πολύ εύκολο για μας, γιατί είναι το τελευταίο παιχνίδι. Είναι μια εβδομάδα, ένα παιχνίδι, κρίνεται ένας τίτλος, ώστε να αλλάξουμε το τσιπάκι και να παρουσιάσουμε την ομάδα που παρουσιάσαμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Για το ΟΑΚΑ ως έδρα: «Για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι διαφορετικό να παίζεις σε ένα γήπεδο που έχεις συνηθίσει. Το γεγονός πάντως πως θα υπάρχει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα κάνει αμφίρροπο, αλλά μπορώ να πω πως είναι όντως πλεονέκτημα για μας».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ, που ζήτησε το Κύπελλο: «Στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα, ο κόσμος προσπάθησε να μας αφυπνίσει με τα λόγια και τα συνθήματα. Για μας τελείωσαν τα πανηγύρια, θέλουμε κι εμείς πολύ, όχι μόνο ο κόσμος, να μπούμε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ κι αυτό το σκοπό έχουμε στο παιχνίδι που έρχεται».

Για τα επεισόδια των τελευταίων παιχνιδιών μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: «Αυτό μας προβληματίζει όλους τους ποδοσφαιριστές και ειδικά τους Έλληνες. Θέλουμε έναν αγώνα χωρίς επεισόδια, δεν αρμοζει στον κόσμο καμιάς εκ των δυο ομάδων. Έγιναν και πέρυσι στον τελικό, εμείς θέλουμε να είναι γιορτή, το τελευταίο που επιθυμούμε να δούμε είναι επεισόδια εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου».

Για τη «ρεβάνς» σε σχέση με πέρυσι: «Αυτά υπάρχουν και η αδικία βρίσκεται και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο και παντού. Δεν το βλέπουμε έτσι, είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να γράψουμε ιστορία, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Έχουμε αποδείξει στους εαυτούς μας και στον κόσμο τι ομάδα είμαστε και θέλουμε όλοι οι παίκτες να γράψουμε ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις