Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μπενφίκα: Ο Σεμέδο “σκότωσε” την Ένωση! Απίθανο ματς στο ΟΑΚΑ – videos

ΑΕΚ – Μπενφίκα: Ο Σεμέδο “σκότωσε” την Ένωση! Απίθανο ματς στο ΟΑΚΑ – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα, η ΑΕΚ έφθασε κοντά σε μία επική ανατροπή κόντρα στη Μπενφίκα για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League, όμως ο Σεμέδο “σκότωσε” την Ένωση με ένα γκολ στην αντεπίθεση, που έγραψε το τελικό 2-3 στο ματς.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πολύ άσχημο τρόπο το  παιχνίδι κόντρα στη Μπενφίκα, με τους Πορτογάλους να προηγούνται με 0-2 μόλις στο 15ο λεπτό του αγώνα, έχοντας “παγώσει” από νωρίς το ΟΑΚΑ.

Εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Ντίας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όμως, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη “κυριάρχησαν” στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισαν σε 2-2 και θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη, αλλά τελικά μια αντεπίθεση των “αετών” και ένα άπιαστο σουτ του Σεμέδο, έφεραν την ήττα με 3-2, η οποία βάζει ουσιαστικά “τέλος” και στις όποιες φιλοδοξίες της ΑΕΚ στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν πολύ επιθετικά στο ματς με στόχο να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ, όμως η Μπενφίκα ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε τα κενά που δημιουργήθηκαν με αυτό τον τρόπο στην άμυνα της Ένωσης.

Μόλις στο 6′ ο Σεφέροβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1, ενώ στο 15′ το σκορ ήταν ήδη 0-2, με τον Γκριμάλντο να βγαίνει στην πλάτη των αμυντικών και να σκοράρει σαν σε προπόνηση από κοντά με κεφαλιά.

https://twitter.com/BenficaYouth/status/1047202504746913794

https://twitter.com/JogaBonito_USA/status/1047204074075164674

Τα δύο γκολ της Μπενφίκα “πάγωσαν” το ΟΑΚΑ, όμως η ΑΕΚ συνέχισε να “πιέζει” στην επίθεση και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Χουλτ στο 23′ και τον Κλωναρίδη στο 39′, για έρθει στο 43΄ο Βλαχοδήμος να διώξει με εκπληκτικό τρόπο το σουτ του Μπακασέτα, στη μεγαλύτερη στιγμή του ματς για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο.

Όλα άλλαξαν όμως, τρία λεπτά αργότερα. Ένα “σκληρό” μαρκάρισμα του Ρούμπεν Ντίας στον Πόνσε, έφερε τη δεύτερη κίτρινη για τον ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα και την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους Πορτογάλους με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του ματς.

Η αποβολή άλλαξε την ψυχολογία των παικτών του Ουζουνίδη, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και “κυριάρχησαν” απόλυτα των αντιπάλων τους. Βρήκαν μάλιστα γρήγορα το γκολ που μείωσε το σκορ, αφού στο 53΄από εξαιρετική σέντρα του Χουλτ από αριστερά, ο Κλωανρίδης έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

https://twitter.com/yunanfutbolu/status/1047219075599011840

Το γκολ έδωσε “φτερά” στην Ένωση, με το γήπεδο να… κατηφορίζει και τον Κλωναρίδη να βάζει “φωτιά” στο ΟΑΚΑ στο 63′, όταν από κεφαλιά πάσα του Οικονόμου μέσα από την περιοχή, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για την ισοφάριση.

https://twitter.com/yunanfutbolu/status/1047221640885690369

Όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα βρει και το τρίτο γκολ της νίκης, με τους Πορτογάλους να έχουν “καταρρεύσει” στο γήπεδο. Στο 73′ όμως, από απίθανη τελική του Μπακασέτα, ο Κλωναρίδης και πάλι, βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο μαζί με τον Γιακουμάκη, αλλά αντί να δώσει ένα σίγουρο γκολ στον συμπαίκτη του, σούταρε ο ίδιος και νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο.

Στην αμέσως επόμενη φάση λοιπόν, η Μπενφίκα “τιμώρησε” την Ένωση, καθώς στη μοναδική της αντεπίθεση στο δεύτεορ μέρος, ο Σεμέδο κατάφερε να σουτάρει ανάμεσα από 4 αμυντικούς των γηπεδούχων και έστειλε τη μπάλα με άπιαστο σουτ, στη γωνία του Μπάρκα.

Το 2-3 “πάγωσε” εκ νέου το ΟΑΚΑ, με τον “Δικέφαλο” να μην μπορεί στη συνέχεια να αντιδράσει ξανά και να γνωρίζει έτσι την ήττα, που είναι και η δεύτερη μετά από δύο αγωνιστικές στο Champions League, γεγονός που φέρνει την ΑΕΚ σε πολύ δύσκολη θέση στον Όμιλο.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Μπενφίκα

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68′ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (79′ Γκάλο), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (60′ Γιακουμάκης).

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Κόντι, Γκριμάλντο, Ρούμπεν Ντίας, Αντρέ Αλμέιδα, Φέισα, Ζέντσον, Πίτσι (62′ Αλφα Σεμέδο), Σάλβιο (46′ Λίμα), Ράφα Σίλβα (84′ Σέρβι), Σεφέροβιτς.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις