Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μπενφίκα, Ουζουνίδης: “Πρέπει να κερδίσουμε!”

ΑΕΚ – Μπενφίκα, Ουζουνίδης: “Πρέπει να κερδίσουμε!”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια νέα απώλειας βαθμών στο Champions League, αν θέλει να πετύχει κάτι στη συγκεκριμένη διοργάνωση και σε αυτό ακριβώς το γεγονός στάθηκε και στις δηλώσεις του, ο προπονητής της Ένωσης, Μαρίνος Ουζουνίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, η ΑΕΚ υποδέχεται για τη δεύτερη αγωνιστική τη Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ και θέλει τη νίκη για να μείνει “ζωντανή” έστω και για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε λόγο για υποχρέωση νίκης από την ομάδα του και ανέλυσε το παιχνίδι των Πορτογάλων με βάσει και το ματς των “αετών” κόντρα στον ΠΑΟΚ στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την ομάδα της Μπενφίκα που παίζει πάντα στα Κύπελλα Ευρώπης. Είμαστε, όμως και εμείς μία πολύ δουλεμένη ομάδα. Δεν έχουμε έρθει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απλά για να το διασκεδάσουμε αλλά για να πετύχουμε κάτι παραπάνω.

Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να κερδίσουμε αύριο. Το πρώτο ματς μας έδειξε τι πρέπει να βελτιώσουμε και ένα από αυτά ήταν το να είμαστε συγκεντρωμένοι. Το ματς με τον Άγιαξ ήταν ένα μάθημα και πρέπει να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη γιατί σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν συγχωρούν τίποτα».

Για την ισοπαλία της Μπενφίκα με την Τσάβες και το ντέρμπι με τον Πόρτο: «Δεν θεωρώ ότι η Μπενφίκα θα δώσει λιγότερη σημασία σε κάποια ματς σε σχέση με κάποια άλλα. Η Μπενφίκα είναι συνηθισμένη στα συνεχόμενα παιχνίδια».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε πορτογαλικό και ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχουμε αρκετά κοινά. Υπάρχουν και εδώ τέσσερις ομάδες που είναι δυνατές και μετά υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Και η Ελλάδα έχει ομάδες που είναι ανταγωνιστικές στην Ευρώπη και μάλιστα μπορώ να πω πως σιγά σιγά ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. Κόντρα στον ΠΑΟΚ είδαμε ένα πρώτο ισορροπημένο ματς. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο θα έλεγα πως υπάρχουν διαφορές στην οργάνωση και στα γήπεδα».

Για το που πρέπει να εστιάσει η ΑΕΚ: «Δεν πρέπει να υστερήσουμε σε τίποτα και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Πρέπει να τρέξουμε πολύ και να πιέσουμε πολύ. Αν δούμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα πρώτα 20 λεπτά ήταν καλύτερος από την Μπενφίκα και έχανε με 2-1. Πρέπει να είμαστε καλοί και επιθετικά και αμυντικά».

Για τα χαρακτηριστικά της Μπενφίκα: «Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο αλλά σίγουρα κάνει κάποια λάθη λόγω απειρίας. Είναι μία ομάδα που επιστρέφει σε πολύ ψηλό επίπεδο και ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο για να το πετύχει».

Για ενδεχόμενη αλλαγή στο κέντρο της άμυνας: «Θα δω ποιοι είναι οι καλύτεροι και θα αποφασίσω. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Έχω τέσσερις πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς και μπορεί να τους βάλω και σε άλλες θέσεις».

Για την “πίεση” των δύο ομάδων: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η Μπενφίκα θα έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Το αυριανό παιχνίδι θα δείξει πράγματα και για τις δύο ομάδες, η Μπάγερν είναι άλλο επίπεδο και τα μεταξύ μας αποτελέσματα ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες θα είναι σημαντικά».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις