Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου: Δεν ζει γονατιστή! Αρνείται την ήττα η ψυχάρα Ενωση

ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου: Δεν ζει γονατιστή! Αρνείται την ήττα η ψυχάρα Ενωση

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που ξέρει καλά. Εχει πείσμα… γερμανικό στο παιχνίδι της και παρέμεινε μάχιμη έως το τελευταίο λεπτό. Πάλι δικαιώθηκε. Έπειτα από ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου και το αποτέλεσμα αυτό, μάλλον την αδικεί.

Το live του ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου

Και είναι κρίμα έπειτα από τόσο σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο να μην παίρνει ένα θετικό αποτέλεσμα, ειδικότερα έτσι όπως είναι το πρόγραμμά της, που πρέπει να δώσει τη ρεβάνς στις 22/2, στο Κίεβο. Πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχει Ντιναμό που προηγήθηκε με τον Τσιγκάνκοφ στο 19΄, ενώ ισοφάρισε ο Αϊντάρεβιτς στο 80΄. Ο απίθανος Μανόλο Χιμένεθ αιφνιδίασε και πάλι με την ενδεκάδα του αγώνα που ήταν διαφορετική κατά τα 6/11 σε σχέση με τον τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Ενωσης και δικαιώθηκε όταν… φώναξε «τώρα η αλλαγή!». Ηταν στο 79′ και ο Αϊντάρεβιτς στο ζέσταμα. Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ και ο τρομερός Μανόλο ζήτησε να μπει εκείνη τη στιγμή μέσα ο παίκτης της Ενωσης και να μην περιμένει να εκτελεστεί πρώτα το φάουλ.

Ο αγώνας

Η Ντιναμό προκάλεσε ψυχρολουσία στο ήδη παγωμένο ΟΑΚΑ, σχετικά γρήγορα. Υστερα από λάθος του Μπακάκη από αριστερά, ο Ντέρλις Γκονζάλες, ο οποίος έκλεψε την μπάλα έβγαλε ασίστ στον Τσιγκάνκοφ και αυτός έκανε 0-1 στο 19΄.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς αξιόλογη τελική προσπάθεια για την ΑΕΚ η οποία δικαίως διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Κατσερίντι ανέτρεψε τον Λιβάγια που μαζί με τον Βράνιες δεν θα παίξουν στη ρεβάνς, καθώς κιτρινίστηκαν στο παιχνίδι.

Ο Χιμένεθ έβαλε την Ενωση χωρίς αλλαγές το β΄ ημίχρονο και μόλις μπήκε στο παιχνίδι ο Λάζαρος στο 52΄ η Ντιναμό κατάλαβε τη διάφορα. Ηταν και σε αυτό το παιχνίδι παίκτης «κλειδί» και η συμβολή του στο γκολ της ισοφάρισης ήταν μεγάλη.

Πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ (λίγο άουτ) του Χριστοδουλόπουλου και άρχισε να εντείνει την πίεση γύρω από την περιοχή του Μπόικο, ο οποίος στο 72΄ πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση σε φάουλ του Γκάλο.

Ο Ουκρανός είχε κι άλλες δύο καλές επεμβάσεις στο 73΄ (Λιβάγια) και στο 75΄ (Χριστοδουλόπουλος), όταν ήδη είχε αρχίσει να κάνει κουμάντο στο γήπεδο η ΑΕΚ ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της.

Το γκολ ήταν βγαλμένο και αυτό από τα… κιτάπια έμπνευσης και τύχης του Χιμένεθ. Μόλις στο 79′ είχε μπει αλλαγή ο Αϊντάρεβιτς και στο 80′ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ισοφάρισε. Ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Μπόικο έκανε λάθος έξοδο, και ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ισοφάρισε με κεφαλιά.

Η Ενωση αρνήθηκε να χάσει και επέκτεινε το αήττητο σερί της στους 23 αγώνες.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (52΄ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Λιβάγια, Γιακουμάκης (57΄ Αραούχο)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Μορόζιουκ, Κάνταρ, Χατσερίδης, Κετζιόρα, Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοφ, Γκάρμας (78΄ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Ζούνιορ Μοράες (90΄ Σαπαρένκο)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις