Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ: Ο 18χρονος Γιούσης “καθάρισε” στο “Ελ Πάσο”!

ΑΕΚ: Ο 18χρονος Γιούσης “καθάρισε” στο “Ελ Πάσο”!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο Χρήστο Γιούση, η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας της Καλλιθέας με 3-2 για το Κύπελλο Ελλάδας κι ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. 3/3 για την Ένωση, η οποία ξεκούρασε τους βασικούς παίκτες της.

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, μιας και η ΑΕΚ είχε ήδη προκριθεί ως πρώτη στη φάση των “16”, ενώ η Καλλιθέα είχε αποκλειστεί. Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος δεν ήταν στον πάγκο της Ένωσης λόγω της τιμωρίας του για τη χειρονομία που έκανε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δεν χρησιμοποίησε τους βασικούς, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά φέτος και ψάχνουν ευκαιρίες για να δείξουν τι αξίζουν. Στη βασική ενδεκάδα ξεκίνησε κι ο 18χρονος Γιούσης, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 8′ με κεφαλιά του Τζανετόπουλου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κλωναρίδη, ενώ διπλασίασε τα τέρματα της στο 30′, με τον νεαρό Γιούση να κάνει υπέροχη ατομική ενέργεια και να στέλνει με σουτ την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κορονάκη. Στο 32′ η Καλλιθέα μείωσε σε 2-1 με τον Παπαγγελή να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, παίρνοντας το… ριμπάουντ από το δοκάρι του Μήλιου. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια.  Ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε τον Ταλέντο, με τον ίδιο να κάνει το 2-2 από τα 11 βήματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Γιακουμάκη να στέλνει με κοντινή προβολή την μπάλα στο δοκάρι στο 67′. Ότι δεν κατάφερε ο Έλληνας επιθετικός, το έκανε πάλι ο νεαρός Γιούσης, ο οποίος πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο. Στο 77′, ο ταλαντούχος παίκτης της ΑΕΚ έκανε το 2-3 με άψογο συρτό σουτ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μορέιρα): Κορωνάκης, Βαλμάς, Καντέ, Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγέλης, Μίγγος, Σμυρλής, Μασέντο(83’ Γαρδικιώτης), Μάκο (46’ Μαραθωνίτης), Μηλιός (79’ Κερασίδης).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος (33’ Αϊντάρεβιτς), Βινίσιους, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Βλαχομήτρος (69’ Μπακασέτας), Γιούσης, Γιακουμάκης, Κλωναρίδης, Κονέ (46’ Γκάλο).

Η βαθμολογία του ομίλου

1. ΑΕΚ 9 (12-2)

2. Λαμία 6 (3-2)

3. Απόλλων Λάρισας 3 (2-10)

4. Καλλιθέα 0 (2-6)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις