Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Μεγάλη πρόκληση οι Όμιλοι! Τα παιδιά θέλουν να κάνουν κάτι σπουδαίο” – video

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Μεγάλη πρόκληση οι Όμιλοι! Τα παιδιά θέλουν να κάνουν κάτι σπουδαίο” – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για την πρώτη περίοδο της παρουσίας του στην ΑΕΚ, η οποία και “σημαδεύτηκε” από τη σπουδαία πρόκριση επί της Σέλτικ, που τη φέρνει ένα “βήμα” από τους ομίλους του Champions League. “Καλύτεροι ποιοτικά οι Σκωτσέζοι από τη Βίντι”, τόνισε.

Για την περίοδο προετοιμασίας, τον αποκλεισμό της Σέλτικ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά και την μεγάλη πρόκληση της Βίντι και της συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μίλησε στο AEK TV, ο προπονητής της Ένωσης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Έχει κάνει τα βήματά της, έχει πάρει το πρωτάθλημα, έχει κάνει πορεία στην Ευρώπη και συνεχίζει και φέτος. Δείχνει βήματα σταθερότητας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα το έχει πετύχει. Θα δούμε αν έχουμε την ικανότητα και να είμαστε και λίγο τυχεροί για να κάνουμε και το επόμενο βήμα.

Για την προετοιμασία: «Από την περίοδο προετοιμασίας είχα πει πως αν θέλεις να κερδίσεις ένα φιλικό μπορείς να το κερδίσεις εύκολα. Εμείς δουλέψαμε διαφορετικά, στόχος μας ήταν αυτά τα δύο παιχνίδια. Όταν ξέρεις ότι έχεις να παίξεις με έναν αντίπαλο σε καλύτερη φυσική κατάσταση από σένα, όσο καλά και να έχεις προετοιμάσει την ομάδα, πρέπει να έχεις δουλέψει κατάλληλα. Δεν φτάσαμε στο επίπεδο της Σέλτικ ως προς τον ρυθμό, αλλά φτάσαμε κοντά και για μένα αυτό ήταν πολύ σημαντικό».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ: «Τα περισσότερα παιδιά τα ήξερα, την ομάδα την ξέρω καλά και ήξερα πως θα βγουν πράγματα στο γήπεδο. Έχουμε πετύχει μια πολύ μεγάλη πρόκριση, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και τα παιδιά να δείξουν ακόμη περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Αυτή την περίοδο μπορείς να τους δικαιολογήσεις κάποια λάθη, αλλά είμαι σίγουρος πως θα παίξουμε καλύτερα. Και από τα περσινά αποτελέσματα τα παιδιά έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και τέτοιες προκρίσεις την τονώνουν περισσότερο».

Για τη Βίντι: «Σαν μέγεθος και σαν ποιότητα ομάδας η Σέλτικ είναι καλύτερη από τη Βίντι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε περάσει στους ομίλους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη βρεθούμε κι εμείς σε αυτή τη θέση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να δείξουμε την ίδια διάθεση. Φιλοδοξίες υπάρχουν, τα παιδιά θέλουν να κάνουν κάτι σπουδαίο. Κάθε παιχνίδι που περνά αν δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών θα είμαστε καλύτεροι, γιατί παίρνουμε ματς και βρίσκουμε ρυθμό. Ήταν πολύ μεγάλο τεστ και σε φυσική κατάσταση το ματς με τη Σέλτικ και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε πολύ ψηλό βαθμό. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι που έρχεται. Έχει γραφτεί στην ιστορία η πρόκριση επί της Σέλτικ, ακολουθεί μια μεγάλη πρόκληση, ένα μεγάλο βήμα και αυτό θέλει μεγαλύτερη προσοχή και προσπάθεια. Θέλω να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις