Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Να βγάλουμε τον εγωισμό και την ποιότητά μας”

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Να βγάλουμε τον εγωισμό και την ποιότητά μας”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για το εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό, για την 11η αγωνιστική της Superleague.

Ο τεχνικός της Ένωσης, αφού πρώτα σχολίασε την εικόνα που έχει δείξει η ομάδα του στα μέχρι τώρα παιχνίδια της, αναφέρθηκε στη δοκιμασία της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, τονίζοντας ότι οι “κιτρινόμαυροι” θα πρέπει να βγάλουν τον εγωισμό και την ποιότητά τους κόντρα στον Παναιτωλικό.

Όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Για τη δουλειά που έγινε στη διακοπή του πρωταθλήματος: «Η διακοπή ήρθε μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Δουλέψαμε σε κάποια κομμάτια που θέλαμε γιατί είχαμε αυτή τη φορά και περισσότερους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους. Πιστεύω πως μας έκανε καλό η διακοπή. Είμαστε μεγάλη ομάδα και ηρεμία και στα καλά και στα άσχημα αποτελέσματα. Τα παιδιά που πήγαν στην εθνική ομάδα δεν έπαιξαν πολύ, οπότε και αυτά δεν έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα. Δουλέψαμε περισσότερα στο τακτικό κομμάτι. Στην ψυχολογία δεν υπήρχε λόγος, τα παιδιά έχουν εμπειρίες και ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν και τα άσχημα αποτελέσματα. Ελπίζω πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Για τον απολογισμό της σεζόν που κάνει έως τώρα: «Μετά το 1/3 του πρωταθλήματος υπάρχει ιδιαιτερότητα των πολλών αγώνων από το καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο με τρία παιχνίδια την εβδομάδα να δουλέψεις όπως θέλεις. Θα έπρεπε με βάση την εικόνα των αγώνων να έχουμε περισσότερους βαθμούς και τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα για εμάς. Παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι δικαιούμαστε κάτι περισσότερο. Το καλύτερο που πετύχαμε ήταν η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς και μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο στη συνέχεια. Ένα κομμάτι που δουλέψαμε αρκετά αυτό το διάστημα ήταν η πίεση στον αντίπαλο και νομίζω ότι θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια απέναντι σε οργανωμένες άμυνες και σε ομάδες που παίζουν κλειστά».

Για την κριτική που δέχθηκε η ομάδα του: «Όταν υπάρχει ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορείς να πεις χίλια άσχημα πράγματα είτε για τον προπονητή είτε για το δοκάρι… Αν δούμε όμως τα στατιστικά δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Όταν σου πάει ένα παιχνίδι τρέχεις, όταν δε σου πάει αλλάζει η ψυχολογία σου, είναι λογικό. Η ομάδα πάντως τρέχει πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο απ’ ότι στην αρχή. Όταν μια ομάδα δεν έχει καλά αποτελέσματα είναι φυσιολογικό να ψάχνουν όλοι τι φταίει. Όμως πρέπει να το τεκμηριώνουν».

Για τον Παναιτωλικό: «Ο Παναιτωλικός έδειξε πολύ καλή εικόνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και σε αρκετά παιχνίδια δεν πήρε βαθμούς δεχόμενος γκολ στα τελευταία λεπτά. Είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα που μέσα στο Αγρίνιο παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο. Εμείς πρέπει να ετοιμαστούμε για σκληρό παιχνίδι και να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, πρέπει να είμαστε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στο ματς του Αγρινίου και να μη σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Τρίτης με τον Άγιαξ. Το αποτέλεσμα στο Αγρίνιο μπορεί να μας δώσει αυτοπεποίθηση και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο αυτό. Όχι το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλη η συγκέντρωσή μας τώρα είναι στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να αντιδράσουμε να βγάλουμε τον εγωισμό και την ποιότητά μας σε αυτό το παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Το κίνητρο όλων είναι ισχυρό απέναντι στην πρωταθλήτρια. Περιμένω μια καλή ομάδα απέναντί μας. Άλλωστε ο προπονητής της έχει τη φιλοσοφία να παίζει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέφει».

Για την κατάσταση στη βαθμολογία: «Δε μας αρέσει ότι είμαστε πίσω στη βαθμολογία. Δεν μας αγχώνει. Χρειάζεται και τύχη και καλή απόδοση για να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα και να βρεθούμε πιο κοντά στην κορυφή. Όλες οι ομάδες που ξεκίνησαν νωρίς τη σεζόν έχουν μια φυσιολογική κούραση αυτή την περίοδο. Γι ‘ αυτό καλό είναι να κερδίζεις και κάποια παιχνίδια χωρίς να έχεις την καλύτερη απόδοση. Εμείς αυτό δεν το κάναμε».

Για τις μεταγραφές: «Ξέρουμε σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθούμε περισσότερο. Δεν είναι εύκολη η διαδικασία για πολλούς λόγους. Δεν έχουμε το πρωτάθλημα που γοητεύει τους ξένους παίκτες για να έρθουν. Δουλεύουμε και ελπίζω στο τέλος να πάρουμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε».

Για τη νέα προσπάθεια στην Εθνική ομάδα: «Θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα η αλλαγή προπονητή. Είναι πολύ άσχημη η εικόνα του άδειου γηπέδου. Όχι μόνο από φιλάθλους αλλά και από ανθρώπους του ποδοσφαίρου που είναι η δουλειά τους και θα έπρεπε να είναι εκεί. Πρέπει να σταθούμε πιο κοντά στην ομάδα όλοι και να αφήσουμε τους ανθρώπους που ανέλαβαν να κάνουν τη δουλειά τους. Ελπίζω να τα καταφέρει ο Άγγελος Αναστασιάδης και να πάει η ομάδα όσο το δυνατό καλύτερα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις