Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, ντέρμπι όποιες και αν είναι οι συνθήκες”

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, ντέρμπι όποιες και αν είναι οι συνθήκες”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για το σαββατιάτικο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την ένατη αγωνιστική της Superleague.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (σ.σ. γηπεδούχοι οι “πράσινοι”), για την ένατη αγωνιστική της Superleague, με τον πρώην προπονητή του “τριφυλλιού” και νυν της Ένωσης, Μαρίνο Ουζουνίδη, να μιλάει στη NOVA για το αθηναϊκό ντέρμπι.

“Για μένα δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερο το ντέρμπι. Έχω αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και τον έχω υπηρετήσει ως προπονητής. Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλο κλαμπ, έκανα από την πλευρά μου ό,τι καλύτερο μπορούσα στο διάστημα που ήμουν εκεί. Είμαι χαρούμενος που βλέπω αυτά τα παιδιά να εξελίσσονται, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα, όμως είμαι προπονητής της ΑΕΚ και θέλω πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι”, δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Οσον αφορά τους νέους σε ηλικία παίκτες του Παναθηναϊκού, είπε: “Κάθε προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει αρκετές φορές σχηματισμό. Είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, που τους ξέρω, όμως δεν μπορώ να πω ότι είναι νεανική ομάδα. Δεν μπορεί να είναι νέος ο Χατζηγιοβάνης που είναι η τρίτη του σεζόν ή ο Μπουζούκης που ήταν πέρυσι στην ομάδα. Έχει τον Κουρμπέλη, τον Ινσούα, τον Κουλιμπαλί, τον Γιόχανσον, τον Μουνιέ, οι οποίοι έχουν εμπειρίες. Περιμένω δύσκολο παιχνίδι. Μπορεί να φάνηκαν πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως περιμένω να βγάλουν αντίδραση με την βοήθεια του κόσμου και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά γι΄αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι, όποιες και αν είναι οι συνθήκες”.

Για το ντεμπούτο των νέων της ΑΕΚ στο ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας, δήλωσε: “Είναι παιδιά που, με εξαίρεση τον Σαρδέλη, δουλεύουν μαζί μας και ξέρουν τι ζητάει ο προπονητής. Θέλουν μεγαλύτερη βοήθεια από εμάς και αυτό γίνεται, καθώς μετά τις προπονήσεις δουλεύουν έξτρα. Πρέπει να έχουν το κεφάλι χαμηλά, να δουλεύουν περισσότερο, η νοοτροπία που έχουμε στη χώρα μας είναι επικίνδυνη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να εξελιχθούν αυτά τα παιδιά. Είναι καλύτερο να ξοδέψεις λιγότερα εκατομμύρια και να εξελίξεις αυτά τα νέα παιδιά, από το να ξοδεύεις πολλά χρήματα”.

Τέλος, για τη νίκη 4-0 επί του Αρη την προηγούμενη αγωνιστική, υπογράμμισε: «Τα θετικά τα κρατάς και κοιτάς να βελτιωθείς. Τα αρνητικά είναι αυτά που θέλουμε να βελτιώσουμε. Κερδίσαμε 4-0, αλλά δεν έφυγα “γεμάτος” από το γήπεδο. Περίμενα καλύτερη εικόνα. Μπορώ να δικαιολογήσω τα παιδιά εξαιτίας της άδειας κερκίδας, αλλά πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Όταν παίζεις στο γήπεδό σου, θέλεις να έχεις την υπεροχή. Εμείς αφήσαμε την υπεροχή στον Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε βελτίωση και με την ποιότητα των παικτών μας, κάναμε τη διαφορά. Όμως δεν πρέπει να μείνουμε στο σκορ, αλλά να δούμε τις αδυναμίες που είχαμε».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις