Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Λιβάγια και Βέρντε έδιωξαν το… άγχος! Δύσκολη “τριάρα” στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ Λιβάγια
Intime.gr

Ένα… 3-1 που δεν ήρθε τόσο εύκολα. Ο Παναιτωλικός άγχωσε την ΑΕΚ, μέχρι που ανέλαβε δράση ο Μάρκο Λιβάγια. Η είσοδος του Βέρντε έπαιξε και αυτή καταλυτικό ρόλο στη νίκη της Ένωσης, που ετοιμάζεται για μια εβδομάδα με ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και ντέρμπι πρωταθλήματος στην Τούμπα! Δύο γκολ ο Κροάτης, που κέρδισε και πέναλτι. Ασίστ και γκολ ο Ιταλός. Από τις αποφάσεις του VAR ήρθαν και τα δύο πέναλτι του ματς.

Έδειξε πως χρειάζεται ενίσχυση, αλλά δεν την… πάτησε. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Λιβάγια και Βέρντε, έφτασε στη νίκη με 3-1.

Στους 9 βαθμούς πλέον η διαφορά της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες πριν τον αντιμετωπίσει στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής. Προτελευταία με 8 β. παρέμεινε η ομάδα του Αγρινίου.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με σημαντικές αλλαγές στην 11αδα του αφού την Τετάρτη η Ένωση παίζει με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι “κιτρινόμαυροι” στερήθηκαν και των υπηρεσιών του Νέλσον Ολιβέιρα, που το τελευταίο διάστημα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε την πρώτη της μεγάλη φάση στα 100 δευτερόλεπτο, με τον Ντέλετιτς (σουτ από δύσκολη θέση μέσα από τη μικρή περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Κνετ). Πολύ γρήγορα όμως ο Παναιτωλικός κατάφερε να περιορίσει την… ορμητικότητα της Ένωσης, κλείνοντας κάθε διάδρομο προς την εστία του.

Ο Σαμπανάτζοβιτς εμφανίστηκε ιδιαίτερα δραστήριος, ο Κρίστιτσιτς πήρε πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, αλλά Αλμπάνης και Ντέλετιτς δεν έκαναν το… κάτι παραπάνω στην επίθεση, ενώ και ο Λιβάγια δεν τροφοδοτήθηκε σωστά. Στο 28′ όμως ήταν η στιγμή που άνοιξε το σκορ. Ο Σαμπανάτζοβιτς έπεσε στην μεγάλη περιοχή από σπρώξιμο του Ταχάρ, αλλά ο Τάσης δεν έδωσε αρχικά παράβαση. Η φάση εξετάστηκε διεξοδικά από το VAR (πολύ δύσκολη, αφού ήταν οριακό το αν ήταν εντός ή εκτός περιοχής) και τελικά υποδείχθηκε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λιβάγια για το 1-0. Να αναφέρουμε ότι ο διαιτητής δεν πήγε να εξετάσει τη φάση στο μόνιτορ.

Η ΑΕΚ έδειξε να πιέζει και για δεύτερο γκολ, αλλά στο 42′ δέχθηκε το “σοκ” από τους φιλοξενούμενους. Μετά από γύρισμα του Ταχάρ και τραγική αντίδραση της άμυνας της Ένωσης, ο Ντίας βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ νίκησε τον Μπάρκα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι “κιτρινόμαυροι” άκουσαν και μια μικρή… γιούχα πριν βγει το ημίχρονο, αφού κινδύνεψαν να δεχθούν νέο γκολ (45+1). Ο Τζανακάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κέβιν Γκαρσία έπιασε το μονοκόμματο σουτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μπάρκας ήταν στο σωστό σημείο και απομάκρυνε.

Ο Μάσιμο Καρέρα προχώρησε σε αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, βάζοντας τους Σιμόες και Βέρντε στις θέσεις του “κιτρινισμένου” Σαμπανάτζοβιτς και του “χλωμού” Ντέλετιτς. Οι παίκτες του Παναιτωλικού έδειξαν -με την αποφασιστικότητα που αμύνθηκαν- να πιστεύουν πως μπορούν να φύγουν από το ΟΑΚΑ με το βαθμό. Ο Λιβάγια όμως ανέβασε “στροφές” και ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 57′. Ο Βέρντε εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Κροάτης πήδηξε στο πρώτο δοκάρι και με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Κνετ για δεύτερη φορά.

Η ΑΕΚ βρήκε καλό ρυθμό με Λιβάγια και Βέρντε και “άγγιξε” και τρίτο γκολ στο 65′ Ο Ιταλός εκτέλεσε νέο κόρνερ, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, μετά και από την επέμβαση του Κνετ.

Οι ελπίδες του Παναιτωλικού για βαθμό στο ΟΑΚΑ έσβησαν στο 79′. O Λιβάγια ανατράπηκε από τον Γιοβάνοβιτς, ο διαιτητής Τάσης πήγε -τελικά- να δει την οριακή φάση στο VAR, έδωσε την παράβαση, ο Κροάτης άφησε τον Βέρντε να εκτελέσει και να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να κάνει το τελικό 3-1. Ο Ιταλός σκόραρε και στις καθυστερήσεις, τέρμα όμως που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις