Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η “κατάρα” και το… γόητρο ενόψει πλέι οφ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η “κατάρα” και το… γόητρο ενόψει πλέι οφ
Intime

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συγκρούονται στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Superleague (19:30, NewsIt.gr, Novasports 1). Νίκη μετά από 13 ανεπιτυχείς “μάχες” κόντρα στους… μεγάλους του πρωταθλήματος ψάχνει η Ένωση. Να φτιάξει ψυχολογία ενόψει ΠΑΟΚ και πλέι οφ θέλει το “τριφύλι”.

Αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με… φόντο τα πλέι οφ. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής σε μια μάχη γοήτρου, αλλά και ψυχολογίας (19:30, NewsIt.gr, Novasports 1).

Η ΑΕΚ καλείται να πάρει μία νίκη, με την οποία θα διατηρήσει το προβάδισμα για την 3η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί στο -4. Παράλληλα, η Ένωση θέλει να πάρει… εκδίκηση για την ήττα με ανατροπή που γνώρισε στο ματς του πρώτου γύρου, αλλά και να επιστρέψει στις νίκες σε ντέρμπι, μετά από 13 ανεπιτυχείς προσπάθειες. Να αναφέρουμε ότι το “τριφύλλι” ήταν η τελευταία ομάδα που οι “κιτρινόμαυροι” είχαν νικήσει σε ντέρμπι (Πρωταπριλιά του 2018).

Απ’ την άλλη, ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός ψάχνει το “τρίποντο” που θα τον φέρει στο -=1 από την ΑΕΚ ενόψει πλέι οφ, αλλά και που θα του.. φτιάξει την ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στους 64 προηγούμενους αγώνες των δύο ομάδων επί ημερών Α’ Εθνικής, με γηπεδούχους τους «κιτρινόμαυρους» (από τη σεζόν 1959-60 μέχρι σήμερα), η ΑΕΚ μετράει 26 νίκες (40,6%), ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 22 «διπλά» (ποσοστό 34,4%) στις έδρες της μεγάλης αντιπάλου του, ενώ συνολικά 16 αγώνες τους (ποσοστό 25%) έχουν λήξει ισόπαλοι.

Πιθανή 11άδα ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Λιβάγια, Βέρντε, Μάνταλος, Αραούχο.

Εκτός αποστολής του Καρέρα βρίσκεται ο τιμωρημένος Σιμόες, όπως και οι Ολιβέιρα, Γιακουμάκης και Παουλίνιο που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Πιθανή 11άδα του Παναθηναϊκού: Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ, Νούνες, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Δώνης, Νάγκι, Μπεκ, Ζαχίντ, Μακέντα.

Εκτός αποστολής του Δώνη έμεινε ο τραυματίας Εμάνουελ Ινσούα, που θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής.

Ο Κροάτης Φραν Γιόβιτς θα διευθύνει το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα διευθύνει αγώνα ελληνικής ομάδας σε οποιαδήποτε διοργάνωση, ενώ βρίσκεται στην 2η κατηγορία της UEFA. Βοηθοί: Μόντριτς, Ράντιτς. 4ος: Καραντώνης. VAR: Ζαχαριάδης, Πάτρας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις