Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: “Βασιλιάς” των ντέρμπι! Ο Αραούχο φώναξε “παρών” με γκολάρα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: “Βασιλιάς” των ντέρμπι! Ο Αραούχο φώναξε “παρών” με γκολάρα
ΦΩΤΟ intime

Ένα και να… καίει για την ΑΕΚ που νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Ο Σέρχιο Αραούχο με ένα φοβερό γκολ στο πρώτο ημίχρονο έκρινε το αθηναϊκό ντέρμπι.
Κακό από πλευράς θεάματος το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να “σκέφτονται” και το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτή ήταν πάντως η πρώτη νίκη των “κιτρινόμαυρων” σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν

Με τον Σέρχιο Αραούχο να πετυχαίνει ένα φοβερό γκολ στο πρώτο ντέρμπι μετά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού και ξέφυγε στη βαθμολογία της Superleague, όσον αφορά την τρίτη θέση.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Σε ένα κακό ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν το… μυαλό τους και στο Κύπελλο Ελλάδας, η γκολάρα του Αργεντινού ήταν αρκετή για να κρίνει τον νικητή, καθώς υπήρξαν ελάχιστες ευκαιρίες στη συνέχεια μπροστά από τις δύο εστίες, με Μπάρκα και Διούδη να φωνάζουν “παρών” όποτε χρειάστηκε.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “απείλησε” δύο φορές στο πρώτο 5λεπτο, με τον Χατζηθεοδωρίδη και τον Χατζηγιοβάνη να έχουν τελικές προς την εστία, αλλά τον Μπάρκα να φωνάζει “παρών” για την ΑΕΚ.

Στην πρώτη φάση της Ένωσης στο ματς όμως, ο Σέρχιο Αραούχο φρόντισε να θυμίσει σε όλο τον κόσμο, γιατί έγινε σύνθημα στο στόμα των οπαδών της ομάδας και θεωρείται από τους κορυφαίους επιθετικούς των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αργεντινός φορ πήρε στο 8′ τη μπάλα με πλάτη στην εστία και με μία στριφογυριστή κίνηση και σουτ με πολλά φάλτσα, ξάφνιασε και νίκησε τον Διούδη, κάνοντας το 1-0 στο ματς και βάζοντας “φωτιά” στο ΟΑΚΑ.

Το γκολ δεν άλλαξε πάντως την εικόνα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να “πατάει” καλύτερα, αλλά να εμφανίζει προβλήματα στη δημιουργία χωρίς τον Ζαχίντ, αφού μόνο κάποια σουτ του Μπουζούκη και του Χατζηθεοδωρίδη ήταν οι καλύτερες φάσεις τους στο πρώτο ημίχρονο.

Κάπως έτσι, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το σκορ στο 1-0, αλλά το κακό ποδόσφαιρο συνεχίστηκε. Η ΑΕΚ “κλείδωσε” εύκολα τους “πράσινους” μακριά από την άμυνά της και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 60′ με τον Μακέντα να αργεί να πλασάρει μπροστά από τον Μπάρκα και τον Χατζηγιοβάνη να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση στη συνέχεια της φάσης.

 

Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για την ΑΕΚ με τον Κρίστιτσιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Διούδη στο 82′ και τον Λόπες να κάνει τραγική επιλογή απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού στο 86′ για να τελειώσει το παιχνίδι με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ “κλείδωσε” έτσι την τρίτη θέση της Superleague, αυξάνοντας τη διαφορά της από τους “πράσινους” στους 7 βαθμούς, με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται πλέον για τη ρεβάνς των προημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Βέρντε (68’ Αλμπάνης), Λιβάγια (85’ Οικονόμου), Αραούχο (77’ Κλωναρίδης).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (65’ Νάγκι), Μπουζούκης (59’ Ζαχίντ), Μπεκ, Καμπετσής (59’ Μακέντα).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις