Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το αθηναϊκό ντέρμπι “κλέβει” την παράσταση

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το αθηναϊκό ντέρμπι “κλέβει” την παράσταση
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το 131ο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (19:30, Novasports 1, newsit.gr) ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Superleague

Η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός έζησαν έντονα τη σεζόν ως τώρα. Η Ένωση μπήκε με τον τίτλο της πρωταθλήτριας, αλλά δεν κατάφερε να τον υπερασπιστεί. Τώρα μονομαχεί με τον Ατρόμητο για την τρίτη θέση. Ο νεανικός Παναθηναϊκός άνοιξε την όρεξη του κόσμου του με τις επιτυχίες στο ξεκίνημα, αλλά δεν άντεξε στη συνέχεια και πλέον αρχίζει να χάνει την επαφή του με την πέμπτη θέση.

Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει χάσει μόνο από τον Ατρόμητο στο φετινό πρωτάθλημα, που είναι και η μοναδική ήττα στα τελευταία 23 παιχνίδια. Τις τρεις τελευταίες σεζόν δεν έχει χάσει περισσότερα από ένα παιχνίδι στην έδρα της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το 2016-17 από τον Παναθηναϊκό, πέρσι και φέτος από τον Ατρόμητο.

Μετά τη φετινή ήττα από τον Ατρόμητο τον Νοέμβριο, η ΑΕΚ έχει έξι νίκες και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο “Σπύρος Λούης”. Ουσιαστικά οι δύο μόλις νίκες που έχει στα επτά τελευταία εκτός έδρας την άφησαν μακριά από ψηλότερο στόχο.

Οι “πράσινοι” μπαίνουν στο ντέρμπι με πολλά προβλήματα στο γκολ, πέρα από τα αποτελέσματα. Με μια νίκη στα πέντε τελευταία και δύο στα εννέα τελευταία, η βαθμολογική υποχώρηση είναι δεδομένη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία, που έχασε από Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ενώ στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει μόλις ένα γκολ, το νικητήριο με τον Αστέρα Τρίπολης. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια έχει βάλει τρία γκολ, κανένα στο δεύτερο ημίχρονο! Από τα τελευταία 11 παιχνίδια, μόλις σε ένα έχει πετύχει γκολ στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία ντέρμπι, με δύο ισοπαλίες γηπεδούχος και μια ήττα φιλοξενούμενος. Δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία και αν δεν σκοράρει και τώρα θα είναι η πρώτη φορά από το 1999 χωρίς γκολ σε τρία ντέρμπι.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει στο ρόστερ του παίκτη, που να έχει σκοράρει, όχι μόνο σε ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά ούτε και με οποιαδήποτε άλλη ομάδα εναντίον της!

Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να νικήσει, θα είναι η πρώτη φορά από το 2009, που θα μείνει χωρίς νίκη σε τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αλλά θα είναι η πρώτη φορά, που σε δύο διαδοχικές σεζόν δεν θα κάνει νίκη με την ΑΕΚ, από το 1999.

Μόνο μια φορά έπαιξαν στις 9 Μαρτίου για το πρωτάθλημα και αυτή ήταν το 1960, στην πρώτη χρονιά της Α’ Εθνικής. Στο “Νίκος Γκούμας” με γκολ του Κώστα Νεστορίδη στο 37′ η ΑΕΚ επικρατούσε με 1-0.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 37

Ισοπαλίες: 39

Νίκες Παναθηναϊκού: 54

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 27

Ισοπαλίες: 15

Νίκες Παναθηναϊκού: 12

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, 19.00

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις