Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Οι τέσσερις τελικοί που… συναντήθηκαν οι “δικέφαλοι” [vid]

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα κλείσουν τους φετινούς τους… λογαριασμούς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει το Σάββατο (12/05) στο ΟΑΚΑ. Δείτε τι έγινε στο παρελθόν, όταν οι δυο “δικέφαλοι” έδωσαν “μάχη” στο φινάλε της διοργάνωσης…

Τέσσερις φορές έχουν έρθει μέχρι στιγμής αντιμέτωποι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την Ένωση να έχει το.. πάνω χέρι. Αυτή μάλιστα, θα είναι και η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για συνεχόμενη χρονιά…

Η Ένωση έχει κερδίσει τους τρεις από τους τέσσερις τελικούς, ενώ ο “δικέφαλος του Βορρά” κατέκτησε τον τελευταίο, που έγινε την περασμένη χρονιά στο Πανθεσσαλικό του Βόλου.

Ας θυμηθούμε τι έγινε στους τελικούς των “δικεφάλων”…

28 Μαΐου 1939 ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 2-1 (Λεωφόρος Αλεξάνδρας)

Ο συγκεκριμένος ήταν ο τρίτος στην ιστορία του θεσμού, ενώ δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Καλογιάννη (33′), αλλά η ΑΕΚ σήκωσε την κούπα, ισοφαρίζοντας πριν το ημίχρονο με τον Χατζησταυρίδη (41′) και φτάνοντας στην ανατροπή με το τέρμα του Μανέττα (73′).

4 Ιουνίου 1978 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0 (Γ. Καραϊσκάκης)

Η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με το… φονικό της επιθετικό δίδυμο (Μπάγεβιτς και Μαύρο) να βάζει τα γκολ της αναμέτρησης και να δίνει το νταμπλ στην Ένωση.

19 Ιουνίου 1983 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0 (Ολυμπιακό Στάδιο)

Με το ίδιο σκορ , η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στον πρώτο τελικό που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ, το οποίο γέμισε από 73.000 οπαδούς. Σκόρερ ήταν ξανά ο Θωμάς Μαύρος (27′) και ο νεαρός Βαγγέλης Βλάχος (80′). Εκείνος ήταν και ο τελευταίος τελικός του “τεράστιου” Γιώργου Κούδα.

6 Μαΐου 2017 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Πανθεσσαλικό Στάδιο)

Η πρώτη κούπα του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ ήρθε μετά από το… ξύλο που έπεσε μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων έξω από το Στάδιο αλλά και στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού.

Ο Μπίσεσβαρ άνοιξε το σκορ στο 24′, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος έφερε το ματς στα ίσα, με μακρινό σουτ και το τραγικό λάθος του Γλύκου. Το γκολ της νίκης για τους Θεσσαλονικείς πέτυχε ο Ενρίκε στο 81′ από θέση οφσάιντ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις