Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Στο ΟΑΚΑ κρίνεται ο… μισός τίτλος!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Στο ΟΑΚΑ κρίνεται ο… μισός τίτλος!

“Τεράστιο” ματς απόψε στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Superleague (19:30, NewsIt.gr, Novasports 1), σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό τίτλο.

Κάτι… παραπάνω από ένα απλό ντέρμπι “δικεφάλων”! Η ΑΕΚ φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, στο “μεγάλο” ματς της 19ης αγωνιστικής της Superleague, με τις δυο ομάδες να μην συμβιβάζονται με άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη.

Οι “μάχες” των δυο ομάδων τα τελευταία χρόνια… δίνουν τίτλους, με αποκορύφωνα την περσινή περίοδο, όπου η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα -μετά το ματς της Τούμπας που δεν ολοκληρώθηκε- και τον ΠΑΟΚ να σηκώνει το Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας την Ένωση για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο τη νίκη, που μπορεί να του δώσει από τώρα τον…. μισό τίτλο (!) παρά το γεγονός πως συμπληρώνονται τα 2/3 του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Λουτσέσκου παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα (στο οποίο μπήκε με -2) και βρίσκεται στο +5 από τον Ολυμπιακό (νίκησε εχτές τον Πανιώνιο) και στο +14 από την ΑΕΚ.

Έτσι, μια αγωνιστική πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα, φεύγοντας με τη νίκη από την έδρα της ΑΕΚ, ή τουλάχιστον χωρίς να ηττηθεί.

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ (περιμένει απόψε περισσότερους από 30.000 φιλάθλους) θέλει να δείξει πως βρίσκεται σε ανοδική περίοδο και πως μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Φυσικά, στη… μέση υπάρχει και το γόητρο. Οι πρωταθλητές θέλουν να υπερασπιστούν την έδρα τους, να δείξουν πως η διαφορά των 14 βαθμών δεν τους αξίζει, να υποχρεώσουν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα στη Superleague και να πάρουν την πρώτη τους φετινή νίκη σε ντέρμπι!

Να θυμίσουμε πως σε δυο εβδομάδες οι “κιτρινόμαυροι” θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Όσον αφορά την… παράδοση στα ντέρμπι “δικεφάλων” στην Αθήνα, η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι, μετρώντας 46 νίκες σε 63 παιχνίδια, ενώ 11 έμειναν ισόπαλα.

Τα πλάνα των προπονητών…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να διατηρήσει το… πετυχημένο 3-5-2 που εφαρμόζει από την αρχή του 2019. Ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου θα είναι οι τρεις της άμυνας, ενώ οι Γκάλο και Χουλτ θα πάρουν τις πτέρυγες.

Όλα δείχνουν πως ο Άλεφ θα ξεκινήσει αντί του Κρίστισιτς και θα πλαισιωθεί στα χαφ από Μπακασέτα και Μάνταλο, ενώ ο Λιβάγια θα υποστηρίζει τον Πόνσε στην επίθεση.

Όσον αφορά τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν με 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και στην αμυντική τετράδα τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Σάχοφ και Μαουρίσιο, με τους Ζάμπα και Ελ Καντουρί στα πλάγια και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Ακπόμ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις