Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Τσιγκρίνσκι: “Έχουμε μεγάλο κίνητρο…”

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Τσιγκρίνσκι: “Έχουμε μεγάλο κίνητρο…”
ΦΩΤΟ eurokinissi

“Να αποδείξουμε ότι η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αυτή που αξίζουμε” τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, μιλώντας για το αυριανό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε τα όσα είπε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στην κάμερα της NOVA:

Για το αν είναι ένα ματς του «σήμερα» ή έχει να κάνει και με το ιστορικό των πρόσφατων αναμετρήσεων σε αγωνιστικό επίπεδο: «Όπως και να το αποκαλέσεις είναι ένα ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Δυστυχώς για εμάς αυτός ο αγώνας δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα στην βαθμολογία σχετικά με την πρώτη θέση. Είναι όμως ένα ντέρμπι. Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να κερδίσουμε τον αγώνα και τουλάχιστον να αποδείξουμε ότι η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αυτή που αξίζουμε».

Για το αν βλέπει διαφορές σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου με τις προσθαφαιρέσεις παικτών στα δύο ρόστερ, αλλά και το τακτικό κομμάτι: «Για τις διαφορές μπορούμε να μιλήσουμε μετά τον αγώνα της Κυριακής. Πιστεύω πως στον πρώτο αγώνα παίξαμε πολύ καλά. Δυστυχώς όμως κάποιες φορές το αποτέλεσμα δεν συνάδει με την εικόνα που έχεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω πως είχαμε παίξει καλά και τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχουμε ηττηθεί σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Το να παίξεις καλύτερα, να δημιουργείς περισσότερες ευκαιρίες δεν σημαίνει πως θα σου δώσουν και τη νίκη. Για τον αγώνα της Κυριακής είναι αλήθεια πως έχουμε αλλάξει την τακτική μας. Δεν ξέρω αν θα παίξουμε την ίδια τακτική κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, με διαφορετική ιστορία. Για να μιλήσουμε για διαφορές λοιπόν θα πρέπει πρώτα να αγωνιστούμε».

Για το αν είναι μεγαλύτερο το γόητρο από τους τρεις βαθμούς σε αυτόν τον αγώνα: «Φυσικά. Εκτός του γοήτρου θέλουμε τη νίκη και λόγω της θέσης μας. Έχουμε τους δικούς μας στόχους. Μπορεί να μην είναι ίδιοι σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά εξακολουθούμε να “παλεύουμε” για σημαντικά πράγματα. Φυσικά όμως υπάρχει το θέμα του γοήτρου. Είναι ένα ντέρμπι και όταν παίζουν δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος είναι έντονο το στοιχείο του γοήτρου».

Για το τι ξεχωρίζει από τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πως έχουν αλλάξει λίγο όχι ακριβώς το στιλ, αλλά τον τρόπο που εκδηλώνουν επίθεση. Από τη στιγμή που έφυγε ο Πρίγιοβιτς, υπάρχει ένας πιο κινητικός και γρήγορος παίκτης στη θέση του. Ο Πρίγιοβιτς ήταν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του. Διαθέτουν γρήγορους εξτρέμ και μια σταθερή μεσαία γραμμή. Για τα επικίνδυνα σημεία του αντιπάλου είναι κάτι σαν εσωτερικές πληροφορίες. Θα προσπαθήσουμε να αιφνιφιδιάσουμε τον ΠΑΟΚ και είμαι σίγουρος πως και αυτοί ετοιμάζουν κάτι για εμάς. Υπάρχουν κάποια τρικ που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση. Θα δούμε ποια ομάδα θα αιφνιδιάσει περισσότερο την άλλη».

Για το αν είχε την δυνατότητα να επιλέξει έναν αντίπαλο για συμπαίκτη ποιος θα ήταν αυτός: «Δεν είναι σωστό να κάνω κάτι τέτοιο. Ξέρω πολύ καλά τον Σάκχοφ, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Ντνίπρο και γνωρίζω πως είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Τον εκτιμώ, όχι λόγω του ότι τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά γιατί είναι ένας καλός παίκτης. Το καλύτερο είναι όμως αυτός να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και εγώ να παίζω για την ΑΕΚ. Ο καθένας στη θέση του, τη δουλειά του και όλα καλά».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις