Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Πλατανιάς: Έκανε… μάγια ο Λιβάγια! Μόνη πρώτη η Ένωση

Λιβάγια - ΑΕΚ - Πλατανιάς
ΦΩΤΟ eurokinissi

Παίρνει την ΑΕΚ στις… πλάτες του! Ο Μάρκο Λιβάγια σκόραρε για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα και οδήγησε την Ένωση στη νίκη επί του Πλατανιά (3-0) και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague. Σκόραρε ο Μπακασέτας – Δοκάρι ο Κονέ – Θλάση στον αριστερό προσαγωγό ο Τσόσιτς.

Ο Πλατανιάς έβαλε τα… δυνατά του να “μπλοκάρει” το δρόμο της ΑΕΚ προς την κορυφή της Superleague. Με δυο “προσωπικά” γκολ όμως, ο Μάρκο Λιβάγια έδωσε τη νίκη στην Ένωση (3-0) και την έστειλε στο +1 από το δεύτερο Ολυμπιακό.

Με αυτά τα δυο του τέρματα απέναντι στον ουραγό Πλατανιά, ο Κροάτης επιθετικός βρήκε δίχτυα για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική πρωταθλήματος και έγινε ο πρώτος σκόρερ των “κιτρινόμαυρων” στο πρωτάθλημα (4).

Άξιο αναφοράς, πως τα έσοδα της αναμέτρησης θα δοθούν για την ενίσχυση των ανθρώπων στη Δυτική Αττική που χτυπήθηκαν από τη φονική κακοκαιρία. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ ότι κόπηκαν 20586 εισιτήρια για το ματς και οι μεικτές εισπράξεις είναι 114.345 ευρώ.

Ανούσια υπεροχή η ΑΕΚ – Δυνατός στην άμυνα ο Πλατανιάς

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα και προσπάθησε να κάνει τους αντίπαλους αμυντικούς να υποπέσουν σε λάθη κι έτσι να φτάσει στο γκολ. Ο τιμωρημένος Μανόλο Χιμένεθ όμως είδε -στο 100στό του ματς στην ομάδα-από το μπουθ του ΟΑΚΑ την Ένωση να είναι γρήγορη στις πτέρυγες (ειδικά από τα αριστερά με Λόπες), να έχει ανάπτυξη από την άμυνα -με Τσόσιτς- αλλά να μην μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα από το κέντρο με τον.. αργό Αϊντάρεβιτς. Οι πρώτες φωνές του Φελίπε Ουφάνο ήταν για να διορθωθεί το πρόβλημα στον άξονα.

Χιμένεθ - ΑΕΚ

Στο 16′ ήρθε και η πρώτη σημαντική ευκαιρία της ΑΕΚ στα καρέ του Πλατανιά. Ο Γκάλο έπιασε το διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κοκκαλάς έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Η Ένωση δεν απειλήθηκε, ενώ στο 24′ είδε τον Κοκκαλά να διώχνει σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου.

Οι παίκτες της ΑΕΚ είπαν να προσπαθήσουν να επιτεθούν και από τη δεξιά τους πτέρυγα, την ώρα που ο Μπακασέτας δεν κατάφερε να βοηθήσει τους Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλο(βρήκε πολλούς αντιπλαους στο χώρο δράσης του), αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να βρουν κενούς χώρους στην “σφιχτή” άμυνα του Πλατανιά.

ΑΕΚ - Πλατανιάς

“Λύτρωση” από Λιβάγια

Τελικά, ο Λιβάγια ήταν αυτός που στο 39′ “ξεκλείδωσε” την αντίπαλη άμυνα και άνοιξε το σκορ. Ο Κροάτης προσπάθησε να κάνει κάθετη με “τακουνάκι” προς τον Χριστοδουλόπουλο, ευνοήθηκε από την κόντρα πάνω στον Ντικαμονά, μπήκε μέσα στην περιοχή και με δύσκολο πλασέ έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το τρίτο συνεχόμενο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ - Πλατανιάς

Πίεσε ψηλά, έκανε “τελικές” – “Οδηγός” ο Λιβάγια

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα πρόβλημα για την ΑΕΚ, αφού ο Τσόσιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στον αριστερό προσαγωγό. Τη θέση του στην άμυνα της Ένωσης πήρε ο Λαμπρόπουλος. Ο Λιβάγια όμως φρόντισε να διώξει κάθε “πονοκέφαλο” από τους “κιτρινόμαυρους”. Ο Κροάτης πήρε την μπάλα, έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα του Κοκκαλά, για το 2-0 (ακούμπησε και λίγο στο σώμα του Ντικαμονά).

Όλα έγιναν εύκολα στη συνέχεια για την ΑΕΚ

Ο Πλατανιάς έδειξε αδύναμος και ανίκανος για κάποια αντίδραση στη συνέχεια. Η ΑΕΚ πήρε τα.. πάνω της, έχασε αρκετές ευκαιρίες -κυρίως με τον Χριστοδουλόπουλο που το… κυνήγησε πολύ- και στο 63′ ήρθε το 3-0 με την κοντινή κεφαλιά του Μπακασέτα, μετά από σέντρα του Λόπες.

Η είσοδος των Γιακουμάκη και Κονέ στο παιχνίδι διατήρησε το ενδιαφέρον για τους φίλους της ΑΕΚ. Μάλιστα, ο δεύτερος είχε και δοκάρι στο 79, σε κεφαλιά. Παρά το γεγονός πως στη συνέχεια έριξαν.. στροφές, οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να φτάσουν σε τέταρτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι, η ΑΕΚ θα πάει στην έδρα του Λεβαδειακού ως πρωτοπόρος της Superleague, ενώ ο Πλατανιάς θα συνεχίσει το δύσκολο πρόγραμμα του, υποδεχόμενος τον Ατρόμητο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (46’ Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Λόπες, Λάζαρος, Μπακασέτας (76’ Κονέ), Λιβάγια (71΄Γιακουμάκης)

Στον πάγκο: Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Κλωναρίδης, Πατίτο

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Πατράλης (64’ Παπανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα, Ενσικουλού (67’ Μπούτνικ)

Στον πάγκο: Κασωτάκης, Στάθης, Πριντέτα, Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας

Βοηθοί: Καρσιώτης Μιχαήλ, Κωνστάντιος Κωνσταντίνος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις