Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΑΕΚ: Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για το πρωτάθλημα της Ένωσης! Αναγνώριση για Χιμένεθ

ΑΕΚ: Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για το πρωτάθλημα της Ένωσης! Αναγνώριση για Χιμένεθ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου ύστερα από 24 χρόνια. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, με την είδηση αυτή να απασχολεί τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην “κιτρινόμαυρη” επιτυχία.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αποθέωσαν τον προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στο πρώτο πρωτάθλημα της μετά το 1994.

Η ισπανική As έγραψε: “Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένες, πρωταθλήτρια Ελλάδας», σημειώνοντας: «Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα της Αθήνας έχει διαφορά οκτώ πόντους από τον δεύτερο, ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε με 2-1 στην Ξάνθη. Η ΑΕΚ που έχει προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια, 24 χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο, όμως απομένει η οριστική επιβεβαίωση, για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με ον ΠΑΟΚ. Δύο γκολ του Μπακασέτα έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ, έβαλε τέλος στην ηγεμονία του Ολυμπιακού, πρωταθλητή τα επτά τελευταία χρόνια”.

Η ισπανική Marca ανέφερε: “Η ΑΕΚ  του Μανόλο Χιμένεθ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας» και υπογράμμισε: «Η περιπετειώδης σεζόν 2017-18 της ελληνικής Superliga έχει ήδη τον καταπληκτικό πρωταθλητή της. Την ΑΕΚ, με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ. Εκκρεμεί ακόμα η έφεση του ΠΑΟΚ, αλλά φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει κάτι και ο τίτλος θα καταλήξει στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Χιμένεθ σπάει μία ηγεμονία 22 χρόνων μετά Ολυμπιακού (18 τίτλοι ) και Παναθηναϊκού (4) και το πρωτάθλημα επιστρέφει για πρώτη φορά από το 1993-94. Είναι ο 12ος τίτλος της ΑΕΚ, στην δεύτερη εποχή του Χιμένεθ στην ΑΕΚ , με την οποία κατέκτησε επίσης το Κύπελλο τη σεζόν 2010-11. Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και έφτασε στον τίτλο, και μέσα σε αυτό το χρόνο επανεμφανίστηκε μετά έξι χρόνια απουσίας στην Ευρώπη. Γεγονότα που φαίνονταν σαν μια ουτοπία στις αρχές της σεζόν”.

Η γαλλική L’ Equipe είχε τίτλο: «Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια της Ελλάδας» και ανέφερε: «Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο της, η ΑΕΚ κέρδισε τον 12ο τίτλο της πρωταθλήτριας της Ελλάδας. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ επικύρωσαν τη στέψη τους, κερδίζοντας τον Λεβαδειακό (2-0) χάρη  σε δύο γκολ του Μπακασέτα».

Η ιταλική La Rebupilca έγραψε: «Η ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας. Σεαπίοσταση 24 χρόνων από τον τελευταίο της τίτλο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πανηγύρισε για 12η φορά τον τίτλο στην Ελλάδα, νικώντας 2-0 τον Λεβαδειακό, με δύο γκολ του Μπακασέτα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις