Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΑΕΚ – Χιμένεθ: “Δεν χαρίζω ούτε λεπτό στους παίκτες, ο Παναθηναϊκός αξίζει τον σεβασμό”

ΑΕΚ – Χιμένεθ: “Δεν χαρίζω ούτε λεπτό στους παίκτες, ο Παναθηναϊκός αξίζει τον σεβασμό”

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (9/3) στο ΟΑΚΑ.

Ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στα προβλήματα που έχει στη στελέχωση της ενδεκάδας καθώς οι Σιμόες, Μπακάκης, Μάνταλος παραμένουν αμφίβολοι, ενώ τόνισε ότι δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός θα δυσκολέψει πολύ την Ένωση.

Όσα δήλωσε ο Χιμένεθ

– Για τους τραυματισμούς και τις απουσίες βασικών παικτών: Αν δεν έχεις τους παίκτες διαθέσιμους, δεν μπορείς να φτάσεις στο μέγιστο της απόδοσης. Αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η ΑΕΚ δεν είχε σταθερή πορεία κι αυτό ήταν συνέπεια τόσο των τραυματισμών, όσο και της συσσωρευμένης κούρασης κάποιων παικτών που έπαιζαν συνεχώς. Αυτή η ομάδα έχει υπερηφάνεια και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο γίνεται.

– Για τον βαθμό ετοιμότητας των Μάνταλου, Σιμόες, Μπακάκη στο ντέρμπι του Σαββάτου: Ούτε για τον Τσιγκρίνσκι είμαστε 100% σίγουροι! Το ποδόσφαιρο δεν περιμένει… Θα δούμε αύριο τι μπορεί να γίνει με όλους τους παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σκέφτομαι από την πρώτη στιγμή που ήρθα, γιατί υπήρξαν τόσοι τραυματισμοί; Αν συγκρίνω την περσινή αμυντική γραμμή, μόνο έναν έχουμε τώρα στη διάθεσή μας (Τσιγκρίνσκι). Σίγουρα οι τραυματισμοί Λόπες και Χουλτ ήταν μεγάλες ατυχίες, όμως έχουμε πιέσει πολύ και τον Μπακάκη και τον Γκάλο.

– Για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος: Οι ομάδες είναι μεγάλες λόγω της ιστορίας τους. Ο Παναθηναϊκός αξίζει τον σεβασμό μου ως μεγάλη και ιστορική ομάδα της Ελλάδας. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Αλλά πρέπει να έχουμε το φιλότιμο και την ταπεινότητα να παλεύουμε μέχρι τέλος. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός θα μας δυσκολέψει πολύ. Αυτό που επιθυμώ είναι οι ποδοσφαιριστές μου να δώσουν τον καλύτερό εαυτό τους έως τον Μάιο, όποιος κι αν παίζει. Ο κόσμος ζητάει να τιμήσουμε τη φανέλα μέσα στο γήπεδο.

– Για τον Γιαννούτσο: Ο Γιαννούτσος έχει απίστευτα προσόντα, αριστεροπόδαρος και ψηλός μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις. Εδώ και δύο εβδομάδες είναι καταπληκτικός στην προπόνηση, όμως έχει κάποια θέματα τα οποία μου έχει πει. Εγώ φυσικά δεν πρόκειται να τα πω δημοσίως. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να μας βοηθήσει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο πιστεύω και πρέπει να κερδίσουμε το χρόνο που έχει χάσει.

– Για το ενδεχόμενο να κάνει πειραματισμούς στη συνέχεια του πρωταθλήματος: Δεν χαρίζω ούτε λεπτό στους παίκτες. Ο καθένας θα πρέπει να τα κερδίσει, μέσα από τις προπονήσεις. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός. Οφείλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε για την τρίτη θέση, ενώ έχουμε μπροστά μας και έναν ημιτελικό.

– Για την γενικότερη αγωνιστική εικόνα της ομάδας: Πρέπει να σταματήσουμε τα σκαμπανεβάσματα. Αλλά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η ομάδα θα επανέλθει στο επίπεδο που όλοι περιμένουν από εμάς. Όπως για παράδειγμα το κάναμε στο ματς με τον Ατρόμητο. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε για δύο συνεχόμενα ματς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις