Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – Χιμένεθ: “Ήταν ανάγκη να γυρίσω – Θα παλέψει για βασικός ο Αραούχο”

Μανόλο Χιμένεθ
ΦΩΤΟ twitter

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε και επίσημα από τη Λας Πάλμας και η πρώτη συνέντευξή του ως προπονητής της ισπανικής ομάδας είχε και πολύ… ΑΕΚ. Τι είπε για την αποχώρησή του, αλλά και για τους Αραούχο και Λιβάγια.

Την ώρα που ισπανικά ΜΜΕ τον ήθελαν να επιλέγει τη Λας Πάλμας για οικονομικούς λόγους, ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει στην Ισπανία και υποστήριξε ότι θα έχει για πάντα την ΑΕΚ στην καρδιά του.

Παράλληλα, ο πρώην πια προπονητής της Ένωσης, σχολίασε και τις υποθέσεις των Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο, επισημαίνοντας για τον Αργεντινό επιθετικό, ότι θα πρέπει να αποδείξει στην προετοιμασία ότι αξίζει να είναι βασικός στη νέα του ομάδα.

Οι δηλώσεις του Χιμένεθ για την ΑΕΚ

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με έναν αποχαιρετισμό στην ΑΕΚ, ποτέ δε θα πάψει να έχει μια θέση στην καρδιά μου, ήταν δύσκολο να αφήσω την ΑΕΚ, αλλά η επιθυμία μου να επιστρέψω στην Ισπανία με έκανε να αποδεχθώ την πρόταση της Λας Πάλμας».

Για τη Λας Πάλμας: «Ένας ενδιάμεσος επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο μου. Τους είπα ότι η πρώτη μου επιλογή ήταν να διαπραγματευτώ με την ΑΕΚ. Στη συνέχεια άκουσα τις άλλες προτάσεις, από τις οποίες αυτή που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν της Λας Πάλμας. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιο μου και δεν ήμουν ξεκάθαρος για αυτό, υπήρχε η επιτακτική ανάγκη να επιστρέψω στην Ισπανία».

Για τον Λιβάγια: «Ο Λιβάγια έκανε σπουδαία σεζόν στην ΑΕΚ. Είχε εξαιρετική συμπεριφορά, έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ ενεργοποίησε την οψιόν του. Μακάρι να ανήκε στην Λας Πάλμας, αλλά ανήκει στην ΑΕΚ».

Για τον Αραούχο: «Μίλησα στον Τόνι Οτέρο για τη συμπεριφορά του Αραούχο, δεν είναι ένας μικρός άγγελος, αλλά ένας φυσιολογικός τύπος, καλός άνθρωπος και αφοσιωμένος στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης που μου αρέσει και θα πρέπει να κερδίσει στην προετοιμασία τη θέση του βασικού».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις