Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – Χουλτ: “Μου αρέσει το 3-5-2! Δεν θυμόμουν το ματς με τον ΠΑΟΚ”

ΑΕΚ – Χουλτ: “Μου αρέσει το 3-5-2! Δεν θυμόμουν το ματς με τον ΠΑΟΚ”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Νίκλας Χουτλ σχολίασε τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα και τη δική του συμμετοχή στην ομάδα, ενώ έδειξε ότι πραγματικά κοιτάζει το κάθε ματς ξεχωριστά, αφού δεν θυμόταν πότε γίνεται ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ.

Για τις αλλαγές στο παιχνίδι της ΑΕΚ, την εξαιρετική της κατάσταση κατά τη διάρκεια του 2019, αλλά και τα παιχνίδια που ακολουθούν, μίλησε στην κάμερα της Nova, ο Νίκλας Χουλτ.

Ο αριστερός μπακ της Ένωσης έδειξε να απολαμβάνει το 3-5-2 που δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν θυμόταν πως ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις του Χουλτ

Για την εικόνα της ΑΕΚ: «Έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έχει επιστρέψει το χαμόγελο στις προπονήσεις. Όταν είναι θετικά τα αποτελέσματα όλα είναι πιο εύκολα».

Για το 3-5-2: «Εγω αισθάνομαι μια μεγάλη διαφορά, γιατι δεν καλούμαι να καλύψω όλη την πλευρά. Εχω παίξει και στο παρελθόν. Είναι διαφορετικό να παίζεις με τριάδα. Αυτό το σύστημα ταιριάζει στην ομάδα, γιατί έχει καλούς παίκτες στον άξονα, είναι επιθετικογενείς παίκτες και παίζουμε καλά».

Για τα τρεξίματα στη θέση του: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι η δουλειά μου είναι να τρέχω. Ξέρω ότι απαιτεί περισσότερη δουλειά. Στο αμυντικό κομμάτι χρειάζεται μαζική μετατόπιση. Ξέρω ότι πρέπει να τρέχω, μου αρέσει να τρέχω και μου αρέσει να βοηθάω και επιθετικά, οπότε είμαι μια χαρά».

Για το πρώτο γκολ με τον Πανιώνιο: «Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε με τον Πανιώνιο είναι να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους. Όσο πιο έξυπνους και καλούς παίκτες έχεις εκμεταλλεύεσαι τους χώρους. Το σύστημα αυτό σου δίνει χώρους. Δεν είναι τόσο δεσμευτικό όπως το 4-4-2. Υπάρχει περισσότερη ελευθερία κινήσεων από τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές».

Για το «μηδέν» στην άμυνα και τα γρήγορα γκολ: «Κι αυτό οφείλεται στην αλλαγή συστήματος. Όταν κάνουμε επίθεση είναι 3-5-2. Όταν αμυνόμαστε γίνεται με 5 αμυντικούς. Αυτό φαίνεται στα ματς. Αν εξαιρέσουμε το γκολ με τον Κισσαμικό, δε δεχόμαστε γκολ. Κι αυτό οφείλεται στο σύστημα».

Για το 3-5-2 που παίζει πλέον η ΑΕΚ: «Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι άνετα, αλλά μου αρέσει. Στο 4-4-2 που μαθαίνουμε από παιδιά ξέρω ότι έχω το εξτρέμ μπροστά μου να παίξει. Στο 3-5-2 δεν το έχω αυτό, γιατί πρέπει να κλείνω στον άξονα. Μου αρέσει αυτό το σύστημα ειδικά όταν κάνουμε επίθεση».

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: «Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα μπορούσα να πω λόγω του αγωνιστικού χώρου όλα τα ματς είναι δύσκολα. Το αυριανό ματς ναι θα είναι δύσκολο και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας».

Για το μεθεπόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Κάθε παιχνίδι πλέον είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι πάντα οι τρεις βαθμοί της νίκης. Αύριο παίζουμε και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν θυμόμουν ότι παίζουμε με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή! Αλλά όπως σας είπα και πριν είναι το ίδιο σημαντικό το αυριανό ματς, όσο κι εκείνο με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από εδώ μέχρι το τέλος της σεζόν να πάρουμε κάθε νίκη, για να πλησιάσουμε όσο γίνεται στην κορυφή».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις