Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΛ – ΑΕΚ: Σαν ήττα! “Μπλόκο” εκεί απ’ όπου… πέρασε ο Ολυμπιακός

ΑΕΛ - ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Γκέλαρε εκεί όπου ο Ολυμπιακός πέρασε με “τριάρα”. Η ΑΕΚ είχε ανούσια υπεροχή -με ελάχιστες ευκαιρίες- στην έδρα της ΑΕΛ, που αμύνθηκε σθεναρά και κράτησε το 0-0, στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της 18ης αγωνιστικής της Superleague.

Η ΑΕΛ κατάφερε να “πληγώσει” την ΑΕΚ. Η επικίνδυνη “έξοδος” της Ένωσης στη Λάρισα έκρυβε… απώλεια βαθμών για τους “κιτρινόμαυρους” (0-0). Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν κατάφεραν να εκμεταλευτούν την υπεροχή τους και δημιούργησαν λίγες ευκαιρίες. Οι “βυσσινί’ αμύνθηκαν πολύ καλά και αρκετές φορές με σκληρό τρόπο και μπόρεσαν να πάρουν το βαθμό στο τέλος.

Το αποτέλεσμα αυτό, έφερε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση και ισόπαλη με τον Ολυμπιακό (28 β.), με τους ερυθρόλευκους’ όμως να παίζουν την Κυριακή, όπως και ο ΠΑΟΚ των 37 βαθμών. Στους 21 ανέβηκαν οι “βυσσινί”, που… έπιασαν τον Λεβαδειακό.

Το ματς…

Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, αλλά βρήκε δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας, είτε λόγο της πίεση των παικτών της ΑΕΛ, είτε από λάθη των παικτών της. Οι “βυσσινί” επέλεξαν να δώσουν χώρο στους φιλοξενούμενους και σιγά σιγά να κερδίσουν.. μέτρα προς την περιοχή του Μπάρκα.

Άξιο αναφοράς, πως στο 14′ είχαμε μια στιγμή έντασης ανάμεσα στον Αραούχο και τον Φατιόν! Ο παίκτης της ΑΕΚ κράτησε παρατεταμένα τον Αργεντινό από την φανέλα, ο οποίος με τη σειρά του έκανε κίνηση για να τον απωθήσει, χωρίς να του βάλει όμως αγκωνιά. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων “κιτρινίστηκε”, ενώ αυτός των γηπεδούχων τη… γλίτωσε.

Το παιχνίδι παίχτηκε κατά κύριο λόγο στο μισό του γηπέδου όπου επιτέθηκαν οι “κιτρινόμαυροι”, χωρίς όμως να κάνουν φάση. Την ίδια ώρα έδειξαν ευάλωτοι στην άμυνα τους. Από το 20 και μετά οι “βυσσινί” έβγαλαν… ενέργεια στην επίθεση και όποτε πλησίασαν τα αντίπαλα καρέ, δημιούργησαν “αναστάτωση”. Στο 24′ το σουτ του Λαγού βρήκε ελάχιστα στον Γκάλο και πέρασε για λίγο κόρνερ (ο Μπάρκας είχε πέσει σωστά).

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 34′. Μετά από μακρινή διαγώνια μπαλιά του Λαμπρόπουλου, ο Λιβάγια “έστρωσε” με κεφαλιά στον Μπακασέτα, αλλά το σουτ που έπιασε ο δεύτερος εκτός περιοχής κόντραρε και πέρασε κόρνερ (λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς). Οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να περιορίσουν τις επιθετικές βλέψεις της ΑΕΛ, που όμως επέλεξε να κρατήσει τον… κίνδυνο μακρυά από την εστία του Μπόζοβιτς με αρκετά φάουλ.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο καλά στην επανάληψη και πλησίασε με το… καλημέρα τα καρέ του Μπάρκα. Ο τραυματισμός – αναγκαστική αλλαγή του Ντέλετιτς όμως δεν ήταν καλό νέο για την ομάδα του Φυντάνη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική, κάτι που “ανάγκασε” τους γηπεδούχους να συνεχίσουν με.. φάουλ και να “κιτρινιστούν”. Σταδιακά, η Ένωση πήρε και πάλι τα ηνία του ματς, αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις, με τους γηπεδούχους να αμύνονται… με κάθε τρόπο! Ο Χιμένεθ προσπάθησε να “βοηθήσει” την ομάδα του με την είσοδο των Μασούντ και Κλωναρίδη. Ειδικά ο Ιρανός βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία φάσεων και στο να παιχτεί “κάθετο” παιχνίδι.

Η Ένωση τα έδωσε όλα για το γκολ της νίκης, ο Χιμένεθ έβαλε στο 90′ και τον Γιακουμάκη, αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να “λυγίσει” την ΑΕΛ και το ματς έμεινε στο 0-0.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53΄λ.τρ. Μασούρας), Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (86΄ Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (90+2΄ Περόνε)

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ, Μοράν, Λιβάγια (76΄ Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (68΄ Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις