Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΑΕΛ – Ξάνθη: Γλίτωσαν οι Ακρίτες! “Άρπαξαν” βαθμό στη Λάρισα

ΑΕΛ – Ξάνθη: Γλίτωσαν οι Ακρίτες! “Άρπαξαν” βαθμό στη Λάρισα
Eurokinissi

Η ΑΕΛ πολύ καλύτερη από τη Ξάνθη, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη (1-1) σε ματς για την 21η αγωνιστική της Superleague. Δοκάρι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος. Άντεξαν οι Ακρίτες στην πίεση που δέχθηκαν.

Σημαντική ευκαιρία να… ξεφύγει από τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή στη Superleague έχασε η ΑΕΛ. Οι “βυσσινί” είχαν πολύ καλύτερη παρουσία από τη Ξάνθη μέσα στο “AEL FC Arena” αλλά πήραν μόνο το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Το αποτέλεσμα αυτό δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες, καθώς η μεν ΑΕΛ χρειαζόταν το «τρίποντο» για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, η δε Ξάνθη ήθελε τη νίκη για να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα της κατάταξης.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8′. Ο Φατιόν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε, αλλά ήρθε ο Νούνιτς να πάρει το “ριμπάουντ” και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Η Ξάνθη δεν άργησε να απαντήσει. Στο 21′, οι Ακρίτες έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, με τον Αλμέιδα να κάνει το 1-1 με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαριέντος.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, χωρίς να καταφέρουν να το βρουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η ομάδα της ΑΕΛ έκανε δυναμικό… μπάσιμο και στην επανάληψη, πιέζοντας για το γκολ. Μάλιστα, στο 59′ έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει “κεφάλι” στο σκορ. Ο Νούνιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, τον πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Η Ξάνθη δεν κατάφερε να παρουσιάσει ούτε στο… ελάχιστο την καλή εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος. Οι Ακρίτες περιορίστηκαν στο να αμύνονται και δεν έφτιαξαν ούτε ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις προσπάθειες τους, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις ίδιες καλές ευκαιρίες (η Ξάνθη έκανε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου, αλλά στην άμυνα ήταν αποτελεσματική) κι έτσι το ματς έμεινε στο 1-1 μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις