Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΛ – Λαμία: Διπλό με ανατροπή στην AEL FC Arena! Πρώτη νίκη για τους Λαμιώτες

ΑΕΛ – Λαμία: Διπλό με ανατροπή στην AEL FC Arena! Πρώτη νίκη για τους Λαμιώτες
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΛ ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε με τον Ντέλετιτς στο 30′, όμως στη συνέχεια η Λαμία “κυριάρχησε” στο γήπεδο και με δύο γκολ των Μπαράλες και Επστάιν έκανε την ανατροπή και κράτησε το 2-1 και τη νίκη μέσα στη Λάρισα, παρά την αποβολή του Βάντερσον στο 76′.

Σπουδαίο διπλό για τη Λαμία μέσα στην AEL FC Arena, με την ομάδα του Μάκη Χάβου να ανατρέπει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνει τη νίκη με 2-1, παρότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες στο τελευταίο τέταρτο του ματς.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και με τον Ντέλετιτς άνοιξε το σκορ στο 30′, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν με τον Μπαράλες στο 48′, πριν κάνει την ολική ανατροπή ο Επστάιν με τρομερό σουτ στο 66ο λεπτό του αγώνα. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Λαμίας στο φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι

Αν και έδειξαν διάθεση στο παιχνίδι τους στα πρώτα λεπτά, ΑΕΛ και Λαμία δεν μπόρεσαν να φτιάξουν φάσεις στα αντίπαλα καρέ και να βάλουν… φωτιά στο ματς. Πέρα από την κεφαλιά του Μόρα στο 2′ και την αναγκαστική αλλαγή του Σαχίτι (τον αντικατέστησε ο Ακόστα στο 13′) το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι άξιο αναφοράς.

Η ΑΕΛ ήταν πάντως η ομάδα που είχε… το πάνω χέρι, με τον Πίτι να παίρνει πάνω του τις περισσότερες προσπάθειες και να προσπαθεί να “βάλει δύσκολα” στον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, με τα σουτ που επιχείρησε. Το 1-0 ήρθε τελικά στο 30′ από μια καταπληκτική ενέργεια του Ντέλετιτς. Ο παίκτης των “βυσσινί” ελίχθηκε διαγώνια, έκανε το δυνατό αριστερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σαράνοβ για το 1-0.

Η Λαμία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μέχρι την ανάπαυλα, αλλά στο 40′ ο Μπαράλες δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά -από σέντρα του Επστάιν- και ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά. Μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή, οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλό πρόσωπο, αλλά η ομάδα της Λάρισας αμύνθηκε αποτελεσματικά.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1053712668064997376

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τη Λαμία να ανεβάζει την απόδοσή της και να βρίσκει μάλιστα και νωρίς το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48o λεπτό, ο Μπαράλες νίκησε τον Μόρα στον αέρα, από φάουλ του Επστάιν και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, για την ισοφάριση του σκορ σε 1-1.

Μετά το γκολ μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, με τον Επστάιν να χάνει μοναδικό τετ-α-τετ μπροστά στον Κρίστινσον στο 56′ και τον Βασιλαντωνόπουλο να κάνει κακό τελείωμα από κοντά ένα λεπτό αργότερα.

Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε για τη Λαμία στο 66ο λεπτό, με τους δύο παίκτες να είναι και πάλι οι πρωταγωνιστές, αφού ο νεαρός μπακ-χαφ έκανε το γύρισμα από δεξιά, μέσα στην περιοχή, με τον Γερμανό να “πιάνει” τρομερό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας της ΑΕΛ, για το 1-2.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και “πίεσαν” τη Λαμία, χάνοντας μία καλή ευκαιρία με τον Γκόλια, πριν κερδίσουν και την αποβολή του Βάντερσον στο 76ο λεπτό, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για επικίνδυνο παίξιμο σε μία ακίνδυνη φάση. Παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες όμως, οι Λαμιώτες κατάφεραν να κρατήσουν τη Λάρισα μακριά από τα καρέ τους, στο υπόλοιπο του αγώνα και πήραν έτσι σπουδαία νίκη με 2-1 μέσα στο AEL FC Arena.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1053729456349700096

Οι συνθέσεις στο ΑΕΛ – Λαμία

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Κόεφ, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μπάλλας (75΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Μπαργκάν (70΄ Κούνιτς), Σαχίτι (13΄ Ακόστα), Πίτι, Ντέλετιτς

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς (63΄ Οσμάν), Επστάιν (83΄ Ασίγκμπα), Πλιάτσικας, Μπαράλες, Δημούτσος (68΄ Μπερτόλιο), Καραμάνος

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις