Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΛ – Ολυμπιακός: Και… τότε πρώτος και τώρα πρώτος!

ΑΕΛ – Ολυμπιακός: Και… τότε πρώτος και τώρα πρώτος!

O Ολυμπιακός στο πρώτο του παιχνίδι, μετά την απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή, πήρε τη νίκη με 3-0 επί της ΑΕΛ, στη Λάρισα. Ετσι, παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το live του ΑΕΛ – Ολυμπιακός

Τα γκολ για τον -καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού- Ολυμπιακό πέτυχαν οι Μάριν στο 54΄, Ανσαριφάρντ στο 68΄ και Τζούρτζεβιτς στο 89΄. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με 35 βαθμούς, έναντι 34 του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. 

Αμφότερες οι ομάδες βρέθηκαν με υπηρεσιακούς προπονητές στους πάγκους τους. Ο Ολυμπιακός με τους Βασίλη Βούζα και Χρήστο Κόντη και η Λάρισα με τον Ανδρέα Λαυδαριά, αφού ο Ηλίας Φυντάνης είναι τιμωρημένος και παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα, όπως και ο Οσκαρ Γκαρθία.

Ο αγώνας

Η ΑΕΛ εγκαταστάθηκε στην άμυνα και… περίμενε τον αντίπαλό της με στόχο να εμφανιστεί στην επίθεση στις αντεπιθέσεις και έφτασε κοντά στο γκολ στο 25′, όταν από κάθετη πάσα του Ναζλίδη ο Μασούρας δεν βρήκε την μπάλα που κατευθυνόταν στο τέρμα, αλλά ο Προτό έδιωξε με βουτιά προς την εστία του και τοποθετώντας έξυπνα το κορμί του. Ενα λεπτό μετά, ο Ελαμπντελαουί έβγαλε στον Ανσαριφάρντ, όμως τους πρόλαβε ο Ζίζιτς.

Επί της ουσίας οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν αλλά και δεν απειλήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έπεσε ο ρυθμός από το 30′ και μετά.

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε για να τελειώσει στο ματς και γρήγορα άνοιξε το σκορ με τον Μάριν. Στο 54′ ο Ταχτσίδης εκτέλεσε έξυπνα φάουλ έξω από την περιοχή και με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Μάριν, ο οποίος πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Λάρισας κι έκανε το 1-0.

Στο 68΄, ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να νικήσει τον Μπόζοβιτς, όταν και πάλι από μπαλιά του Φορτούνη, απέφυγε τους αντίπαλους αμυντικούς και έγραψε το 2-0. Ο Τζούρτζεβιτς έκανε το 3-0 για την ομάδα του στο 89′, πάλι από μεταβίβαση του Φορτούνη.

Στο τέλος του αγώνα υπήρξε αψιμαχία μεταξύ των Προτό και Ζίζιτς που τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα και οι δύο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λάγος (81΄ Λεοζίνιο), Μασούρας (66΄ Περόνε), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (64΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Ναζλίδης, Κρίζμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας – Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (61΄ Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78΄ Τζούρτζεβιτς).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις