Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΛ – Πανιώνιος: “Super βυσσινί”! “Χτύπησαν”… αλύπητα τους Νεοσμυρνιώτες

ΑΕΛ – Πανιώνιος: “Super βυσσινί”! “Χτύπησαν”… αλύπητα τους Νεοσμυρνιώτες

Σούζα… τ’ αλογάκι! Είχε μεγάλη ανάγκη το “τρίποντο” και φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε. Η ΑΕΛ έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στη φετινή Superleague και διέλυσε μέσα στη Λάρισα τον Πανιώνιο με 4-2. Κατέρρευσαν οι Νεοσμυρνιώτες μετά την αποβολή του Τσιλούλη στο πρώτο μέρος και αφού είχαν ισοφαρίσει με τον Μασούρα. Δυο γκολ ο Ντούνιτς. 5η σερί αγωνιστική που σκόραρε ο Μασούρας.

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για την ΑΕΛ, που επικράτησε εντός έδρας του Πανιωνίου με το εκπληκτικό 4-2, σε ματς για την 12η αγωνιστική της Superleague Με το “τρίποντο” αυτό οι “βυσσινί” έφτασαν τους 14 βαθμούς και απομακρύνθηκαν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, πλησιάζοντας μάλιστα τους Νεοσμυρνιώτες (έμειναν στους 17 β.)

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που έδειξε μεγάλη διάθεση στα πρώτα λεπτά του αγώνα, πιέζοντας για να φτάσει από νωρίς στο γκολ. Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος είδε την εστία του να απειλείται τέσσερις φορές, με πιο σημαντική φάση αυτή του 10′, με Νούνιτς να τραντάζει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το γκολ για τους “βυσσινί” ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 14′. Στην τριτη φάση που του παρουσιάστηκε, ο Νούνιτς εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μπαργκάν και με κεφαλιά έκανε το 1-0 (το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα). Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως ήρθε η άμεση αντίδραση του Πανιωνίου (17′). Μετά από πλάγιο των φιλοξενούμενων, ο Ζίζιτς έσκυψε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αφήνοντας την μπάλα για τον Κρίστινσον. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ όμως ξαφνιάστηκε και ο Μασούρας -που… παραμόνευε- την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-1.

Την ώρα όμως που οι “κυανέρυθροι” προσπαθούσαν να γίνουν πιο απειλητικοί, ο Τσιλούλη είδε την κόκκινη κάρτα (38′), για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χούμπτσεφ και άφησε τους Νεοσμυρνιώτες με δέκα παίκτες. Οι “βυσσινί” προσπάθησαν να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας πάρει… κεφάλι στο σκορ, αλλά στο 41′ ο Κότνικ έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά – ψαράκι του Ντούνιτς.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία (49′). Ο Μπαργκάν έπιασε το σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή και θέση arister;a, αλλά ο Κότνικ έδιωξε με τα πόδια. Τελικά, το 2-1 ήρθε στο 52′ με τον Μιλιοσάβλιεβιτς να πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ.

Το… πάρτι των “βυσσινί” συνεχίστηκε. Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες, αλλά είδαν τον Μπαργκάν να ανεβάζει στο 59′ το δείκτη του σκορ στο 3-1, ενώ ο στο 64′ ο Νούνιτς σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στον αγώνα, διαμορφώνοντας το  4-1. Στα υπόλοιπα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε (οι “βυσσινί” διατήρησαν την υπεροχή τους) κι έτσι η προσοχή όλων στράφηκε στην εξέδρα και τα συνθήματα των οπαδών κατά του Αλέξη Κούγια. Ο Ντουρμισάι πάντως μας… ανάγκασε στο 90+3′ να κοιτάξουμε και πάλι τον αγωνιστικό χώρο, αφού διαμόρφωσε το τελικό 4-2 με ένα υπέροχο μακρινό σουτ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις