Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα: Εντυπωσίασαν οι “βυσσινί”! “Λύγισε” ο Βελλίδης

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα: Εντυπωσίασαν οι “βυσσινί”! “Λύγισε” ο Βελλίδης

Ο Μάρκος Βελλίδης έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” όμως δεν μπόρεσε να πάρει ούτε βαθμό στη Λάρισα. Στο κορυφαίο της φετινό ματς, η ΑΕΛ έχασε πολλές ευκαιρίες και νίκησε ΜΟΝΟ με 1-0.

Την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα -μετά από 4 παιχνίδια χωρίς “τρίποντο” κατάφερε να κάνει η ΑΕΛ επικρατώντας εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, σε ματς για τη 10η αγωνιστική της Superleague. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι “βυσσινί” πήραν… ανάσα, αφού έφτασαν τους 11 βαθμούς, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στους 7.

Η ΑΕΛ έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ικανοποιώντας τους οπαδούς της. Οι ευκαιρίες των “βυσσινί” ήταν απανωτές και σημαντικές! Ο Βελίδης έδιωξε ενστικτωδώς το σουτ του Μπαργκάν στο 14′ (η μπάλα κόντραρε και σε αμυνόμενο και άλλαξε λίγο πορεία) ενώ στο 16′ η εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε μεγάλη δυσκολία να αναχαιτίσει την “εκρηκτική” ΑΕΛ, που δεν σταμάτησε να χάνει ευκαιρίες. Στη μοναδική τους καλή φάση στο πρώτο μέρος (39′) οι Γιαννιώτες είδαν τον Κρίστινσον να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ντόλοβατς.

Τα πάντα άλλαξαν με την έναρξη της επανάληψης. Στο 48′ ο Τσικάρσκι αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς και άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίξει με δέκα παίκτες σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Στη φάση της εκτέλεσης του φάουλ ήρθε το 1-0. Ο Βελλίδης είπε αρχικά “όχι” σε Μιλοσάβλιεβιτς και Ζίζιτς, για να έρθει η σειρά του Γκόλιας -από κοντά με προβολή- και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι “βυσσινί” βρήκαν χώρους στη συνέχεια για να επιτεθούν, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Η ΑΕΛ όμως δεν άφησε πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους για να την απειλήσουν και ανάγκασε τον Βελλίδη να κάνει κι άλλες επεμβάσεις. Τελικά, στο 76′ ο Ντέλετιτς βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρε του “Άγιαξ της Ηπείρου” και έκανε με δυνατό σουτ το 2-0, φτάνοντας τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις