Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η ΑΕΛ “χτύπησε” στο τέλος τον Απόλλωνα Σμύρνης!

ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης

Όχι μόνο έμεινε για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι της στην Superleague αήττητη, αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να επιστρέψει και στις νίκες. Οι “βυσσινί” επικράτησαν με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, με τον Ντέλετιτς να πετυχαίνει στο 85′ το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Μια ακόμα πολύτιμη νίκη, στην προσπάθεια της για παραμονή στην Superleague, πήρε η ΑΕΛ. Με γκολ του Ντέλετιτς στο 86΄ οι “βυσσινί” επικράτησαν του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) στο “AEL FC Arena” και ανέβηκαν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, μετά από 11 αγωνιστικές.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό στα πρώτα του λεπτά, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να κάνει αρκετά φάουλ, στα.. όρια της κίτρινης κάρτας. Η ΑΕΛ είχε πιο επιθετική εικόνα, πίεσε ψηλά, ενώ ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε κακές απομακρύνσεις.

Από το 10λεπτο και μετά οι παίκτες του Ζόραν Βούλιτς ανέβασαν “στροφές” και το παιχνίδι… άνοιξε. Παρόλα αυτά, οι “βυσσινί” ήταν αυτοί που είχαν καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πολύ άσχημα “τελειώματα” όπως αυτό του Λεοζίνιο (26′).

Στο 34′ όμως ο Βραζιλιάνος έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την ΑΕΛ. Ο Ναζλίδης έβγαλε κάθετη πάσα με “τακουνάκι” (!), ο Λεοζίνιο βγήκε απέναντι από τον Τσόβιτς αλλά ο Κροάτης πορτιέρε είπε “όχι” στο σκολ! Στο 45′ όμως ο Απόλλων Σμύρνης έχασε τεράστια ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με το 0-1. Ο Μαάτσι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ανιέτε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Λεοζίνιο εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Αγκάνοβιτς βρήκε ίσα ίσα την μπάλα αλλά ο Τσόβιτς έδιωξε με τις γροθιές.

Το παιχνίδι διατήρησε αυτό τον… συμπαθητικό του ρυθμό και στην επανάληψη, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να “αγγίζει” και πάλι το γκολ. Στο 54′ ο Καστιγιέχος έκανε το πλασέ εκτός περιοχής, άφησε… άγαλμα τον Μπόζοβιτς, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της ΑΕΛ. Στο 56′ όμως ο πορτιέρε των γηπεδούχων βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον ίδιο παίκτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποια λεπτά… έξαρσης και στο 71′ ο Κριζμάν έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ! Οι παίκτες της ΑΕΛ έγιναν πιο πιεστικοί στη συνέχεια και στο 85′ έφτασαν στο 1-0, με το πρώτο γκολ του Ντέλετιτς στην Superleague

Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε στο φινάλε για την ισοφάριση, στο 90+3′ έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει -σε μια φάση διαρκείας- αλλά το 1-0 ήταν το τελικό σκορ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις