Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Άγιαξ – ΑΕΚ: “Κιτρινόμαυρη” πρεμιέρα στο Champions League! Κουνάει… σεντόνι η Ένωση

Άγιαξ – ΑΕΚ: “Κιτρινόμαυρη” πρεμιέρα στο Champions League! Κουνάει… σεντόνι η Ένωση
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ώρα Champions League για την ΑΕΚ. Έπειτα από 12 χρόνια, η Ένωση κουνάει… σεντόνι, κάνοντας πρεμιέρα κόντρα στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στους ομίλους τους Champions League κι απόψε (19:55, Cosmotesports2, newsit.gr) κάνει πρεμιέρα, αντιμετωπίζοντας τον Άγιαξ στην «Johan Cruyff Arena».

Μετά τον Δεκέμβριο του 2006 και την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, η Ένωση κουνάει ξανά σεντόνι και στοχεύει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ολλανδούς που θα αυξήσει τις πιθανότητες της για κάτι καλό στον πέμπτο όμιλο.

Οι σκέψεις του Ουζουνίδη

Η ΑΕΚ θα έχει σημαντικές απουσίες, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λιβάγια, Λόπες (θα λείψουν και στα επόμενα τρία ματς) και Μπακασέτα, αλλά και τους τραυματίες Μπογέ-Αλμπάνη.

Ο Έλληνας τεχνικός προβληματίζεται για το σχήμα που θα παρατάξει και σκέφτεται το συνηθισμένο 4-4-1-1, αλλά και το 4-3-3.

Αν επιλέξει το 4-4-1-1, η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους  Χουλτ, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου, Μπακάκη, με τους Γαλανόπουλο-Σιμόες στο κέντρο.Στα αριστερά θα είναι ο Μάνταλος, στα δεξιά ο Γκάλο, με τον Κλωναρίδη να βρίσκεται πίσω από τον Πόνσε, ο οποίος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Αν επιλέξει το 4-3-3, ο Τσόσιτς θα πλαισιώσει τους Σιμόες-Γαλανόπουλο στο κέντρο κι ο Γκάλο θα μείνει στον πάγκο.

Από την πλευρά του, ο Άγιαξ αναμένεται να παραταχθεί με το κλασικό ολλανδικό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ονάνα. Στη άμυνα θα βρίσκονται οι Ταλιαφίκο, Μαζροί, Μπλιντ και Ντε Λιχτ, ενώ στον άξονα θα αγωνιστούν οι Σένε, Νέρες και Ντε Γιόνγκ. Οι Τάντιτς και Ζίγετς θα καλύψουν τα “φτερά”, με τον Χούντελαρ να είναι ο φορ περιοχής των Ολλανδών

5ος όμιλος

1η αγωνιστική (19/09)
Άγιαξ-ΑΕΚ (19:55)
Μπενφίκα-Μπάγερν Μονάχου (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (02/10)
Μπάγερν Μονάχου-Άγιαξ (22:00)
ΑΕΚ-Μπενφίκα (22:00)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις