Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αγκάλιασε” τον τίτλο η Μπαρτσελόνα! Ο Σουάρες “λύγισε” τον Όμπλακ με γκολάρα – video

“Αγκάλιασε” τον τίτλο η Μπαρτσελόνα! Ο Σουάρες “λύγισε” τον Όμπλακ με γκολάρα – video
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γιάν Όμπλακ έκανε ό,τι μπορούσε για να βάλει “φρένο” στην Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Καταλανοί νίκησαν με 2-0 τους “ροχιμπλάνκος” μέσα στο “καμ Νου” και έκαναν τους φίλους τους να φωνάζουν “Campeones, Campeones”, 7 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο ο Ντιέγκο Κόστα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο μπήκαν σκόραραν οι γηπεδούχοι – Ο Σουάρες άνοιξε το… δρόμο προς τη νίκη με γκολάρα!

Τη νίκη που της δίνει το δικαίωμα να στρέψει την προσοχή της στο Champions League πήρε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικράτησαν εντός έδρας της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 και ανέβασαν τη μεταξύ τους διαφορά στο +11. Έτσι, οι “μπλαουγκράνα” μπορούν να πανηγυρίζουν από τώρα -7 αγωνιστικές πριν το φινάλε της La Liga– την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση του “Καμπ Νου” ήταν… ματσάρα στο μεγαλύτερο μέρος πρώτου 45λπεπτου. Ο ρυθμός φανταστικός, η Μπαρτσελόνα πιεστική και με την κατοχή της μπάλας, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης κυνήγησε τις αντεπιθέσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 14′, με τον Άλμπα να παίρνει την κάθετη του Μέσι, αλλά να “σημαδεύει” το δεξί κάθετο δοκάρι του Όλμπακ.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε το… γνωστό της παιχνίδι, αλλά στο 28′ είδε τον Όμπλακ να κάνει μια απίστευτη επέμβαση σε σουτ του Κουτίνιο από τη μεγάλη περιοχή. Η φάση όμως που στιγμάτισε το πρώτο ημίχρονο έγινε στο ίδιο λεπτό. Ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ντιέγκο Κόστα, αφού φάνηκε να τον βρίζει (ο Πικέ πήγε και έκλεισε το στόμα του Ντιέγκο Κόστα για να σταματήσει να βρίζει τον Χιλ Μανθάνο).

Παρά την αριθμητική και αγωνιστική τους υπεροχή, οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα γκολ σε αυτό το περιπετειώδες ημίχρονο, με τον Όμπλακ να μπλοκάρει στο 45′ μια επικίνδυνη κοντινή κεφαλιά του Κουτίνιο.

Οι δυο ομάδες έδωσαν γρήγορο ρυθμό και στην επανάληψη, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να μην δείχνει κάποιο συντηρητικό πρόσωπο, παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες. Η πρώτη προσπάθεια της Μπαρτσελόνα στην επανάληψη ήρθε στο 57′, με τον Όμπλακ να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Μέσι. Ο Σιμεόνε θέλησε να ρισκάρει στη συνέχεια, ρίχνοντας στο ματς τον Μοράτα στη θέση του Φελίπε Λουίς. Απ’ τη μεριά του, ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Μάλκομ, προκειμένου να… απελευθερώσει τον Μέσι.

Στο 62′ πάντως οι “μπλαουγκράνα” έχασαν νέα μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μέσι ξεδίπλωσε ταχύτατα μια αντεπίθεση, “έσπασε” τη σωστή στιγμή την μπάλα στον Σουάρες, αλλά ο Ουρουγουανός δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Όμπλακ. Το ίδιο συνέβη και στο νέο σουτ του Μέσι, ένα λεπτό αργότερα.

Το γήπεδο άρχισε να… γέρνει υπέρ της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Σλοβένος πορτιέρε των “ροχιμπλάνκος” κατέβασε… ρολά στον Μέσι και την παρέα του. Πάνω όμως που όλα έδειχναν πως η Ατλέτικο θα έφευγε με το βαθμό από το “Καμπ Νου”, ο Σουάρες έκανε το 1-0 στο 85′ με φανταστικό φαλτσαριστό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής. Δοκάρι και μέσα! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λιονέλ Μέσι έβαλε… φωτιά στο γήπεδο των “μπλαουγκράνα”, κάνοντας το τελικό 2-0 με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις