Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Άιντραχτ “VAR-εσε” την Μπάγερν! Ο Κόβατς σήκωσε το Κύπελλο και… αναλαμβάνει

Άιντραχτ - Μπάγερν
ΦΩΤΟ Reuters

Απίστευτο “παιχνίδι” της μοίρας! Ο τεχνικός της Άιντραχτ, Νίκο Κόβατς, αντιμετώπισε την ομάδα που θα προπονεί τη νέα σεζόν και τη νίκησε. Η Μπάγερν Μονάχου δεν μπόρεσε να φτάσει στο νταμπλ, χάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με 3-1. Ο Ρέμπιτς τα δυο πρώτα γκολ της ομάδας της Φρανκφούρτης, και το 3-1 στη λήξη. Δικαιολογημένα παράπονα από τους Βαυαρούς – Μεγάλα λάθη του διαιτητή, παρά το γεγονός πως εξέτασε και το VAR.

30 χρόνια μετά! Η Άιντραχτ Φρακφούρτης κατάφερε να νικήσει με 3-1 το μεγάλο φαβορί, Μπάγερν Μονάχου, στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και να πάρει μια θέση στους ομίλους του Europa League, “πετώντας” εκτός Ευρώπης τη Στουτγκάρδη.

Ο Κόβατς “πλήγωσε” την μέλλουσα ομάδα του (σ.σ. αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν) στήνοντας υποδειγματικά την ομάδα της Φρανκφούρτης, που είχε να σηκώσει το συγκεκριμένο τρόπαιο από την εποχή του Ντέταρι!

Ο τελικός ξεκίνησε με δοκάρι του Λεβαντόβσκι (στο 9′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ), αλλά στο 11΄ ο Ρέμπιτς έφυγε στην αντεπίθεση και έκανε το 1-0. Η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά και έχασε σωρεία ευκαιριών, πριν καταφέρει τελικά να ισοφαρίσει στο 53΄ με τον Λεβαντόβσκι.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι μονόλογος των πρωταθλητών, αλλά η άμυνα της Αϊντραχτ και ο Χράντετσκι κρατούσαν ηρωικά. Στο 80΄ Χούμελς είχε δοκάρι για τους Βαυαρούς και δύο λεπτά αργότερα, ξανά ο Ρέμπιτς «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση και νίκησε τον Ουλράιχ για το 2-1.

Οι παίκτες του Χάινκες όμως διαμαρτυρήθηκα έντονα, αφού στην αρχή της φάσης -εκεί όπου χάθηκε η μπάλα για την Μπάγερν- ο Μπόατενγκ φάνηκε να κάνει χέρι.

Το 2-1 επικυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR, το οποίο επιστρατεύτηκε ξανά στις καθυστερήσεις, όταν φάνηκε να υπάρχει πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπόατενγκ. Ο διαιτητής είδε το ριπλέι, έδειξε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης, με τον Ουλράιχ να έχει προωθηθεί, ο Γκατσίνοβιτς έφυγε στην κόντρα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπάγερν Μονάχου (Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζούλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα (64′ Τολισό), Χάμες Ροντρίγκες, Τόμας Μίλερ (70′ Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Κόβατς): Χραντέτσκι, Ντάνι ντα Κόστα, Αμπραάμ, Χασέμπε, Σαλσέδο, Βίλεμς, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (74′ Ρους), Βολφ (60′ Γκατσίνοβιτς), Μασκαρέλ, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Ρέμπιτς (89′ Αλέ)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις