Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ακάθεκτη η Ιταλία στον όμιλο της Εθνικής! Πέρασε απ’το Ερεβάν – videos

Ακάθεκτη η Ιταλία στον όμιλο της Εθνικής! Πέρασε απ’το Ερεβάν – videos
Reuters

Το απόλυτο 5×5 κρατάει πλέον η Ιταλία στον προκριματικό όμιλο του Euro 2020, στον οποίο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας. Η “σκουάντρα ατζούρα” νίκησε εκτός έδρας την Αρμενία με ανατροπή (3-1). Δυο γκολ ο Μπελότι.

Πέρασε και από το Ερεβάν! Η Ιταλία συνεχίζει… ακάθεκτη την πορεία της προς τα τελικά του Euro 2020, επικρατώντας εκτός έδρας της Αρμενίας με 3-1 και κάνοντας το 5x5 στον όμιλο της Εθνικής. Έτσι, η “σκουάντρα ατζούρα” έφτασε τους 15 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στους 6 (δυο περισσότερους από την Ελλάδα).

Η Αρμενία κατάφερε να μπει πολύ καλά στο ματς, αφού άνοιξε το σκορ μόλις στο 11′, με τον Καραπετιάν να κάνει το 1-0 με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής της Ιταλίας, μετά από ταχύτατη αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Η… απάντηση της “σκουάντρα ατζούρα” δεν άργησε να έρθει. Στο 28′ ο Έμερσον έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά και ο… ολομόναχος Μπελότι κατάφερε να κάνει το 1-1, σκοράροντας στο δεύτερο δοκάρι με κοντινό πλασέ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με… άσχημο τρόπο για την Αρμενία, αφού ο σκόρερ, Καραπετιάν, αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Μπονούτσι (σε διεκδίκηση της μπάλας), αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η Ιταλία συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας την ανατροπή και στο 77′ η ομάδα του Μαντσίνι πήρε το προβάδισμα. Ο Μπονούτσι έβγαλε τη δέντρα από δεξιά και ο Πελεγκρίνι έκανε το 1-2 με όμορφη κεφαλιά.

Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 80′ μετά από όμορφη προσπάθεια και πλασέ του Μπελότι (το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση).

Η βαθμολογία στον 10ο όμιλο

1. Ιταλία 15 (5 αγώνες)

2. Φινλανδία 12 (5)

3. Βοσνία / Ερζεγοβίνη 7 (5)

4. Αρμενία 6 (5)

5. Ελλάδα 4 (5)

6. Λιχτενστάιν 0 (5)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις