Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανακοίνωσε Μακέντα ο Παναθηναϊκός! Στον Ιταλό κατέληξαν οι “πράσινοι” – videos

Ανακοίνωσε Μακέντα ο Παναθηναϊκός! Στον  Ιταλό κατέληξαν οι “πράσινοι” – videos
ΦΩΤΟ ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Στον 27χρονο Ιταλό επιθετικό Φεντερίκο Μακέντα, κατέληξε ο Παναθηναϊκός για τη μοναδική μετεγγραφή άνω των 23 ετώ, που δικαιούτο να κάνει φέτος, εξαιτίας της τιμωρίας για τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές του.

Ο Παναθηναϊκός “έκλεισε” και ανακοίνωσε το Φεντερίκο Μακέντα για την επιθετική του γραμμή, με τον πρώην επιθετικό της Νοβάρα, αλλά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί Φέργκιουσον, να ενισχύει την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ο Ιταλός υψηλόσωμος επιθετικός, ανήκε την τελευταία διετία στη Νοβάρα, με τη φανέλα της οποίας είχε 50 συμμετοχές και 11 γκολ, ενώ η καριέρα του είχε ξεκινήσει από πολύ πιο ψηλά. Το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έγινε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου σε ηλικία 17 χρονών σκόραρε δύο από τα πιο σημαντικά γκολ της ομάδας στο δρόμο για έναν ακόμη τίτλο της Superleague.

Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προσδοκίες για το ταλέντο του, εξαιτίας και κάποιων τραυματισμών, αλλά όντας σε ηλικία μόλις 27 ετών, άπαντες στον Παναθηναϊκό ευελπιστούν ότι θα “αναγεννηθεί” στην Ελλάδα.

Ο Μακέντα είναι προσωπική επιλογή των Νταμπίζα και Δώνη, με τους “πράσινους” να υπογράφουν 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ιταλό ποδοσφαιριστή, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση για Μακέντα

“Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού επιθετικού Φεντερίκο Μακέντα. Ο Μακέντα υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με το Τριφύλλι αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις του.

Ο Μακέντα γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1991 στη Ρώμη. Στην ιταλική πρωτεύουσα εντάχθηκε στην ακαδημία της Λάτσιο αλλά πολύ γρήγορα το ταλέντο του ξεχώρισε και ήταν αδύνατο να παραμείνει στα ιταλικά σύνορα. Στα 16 του χρόνια είχε εντοπιστεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ταχύτατες κινήσεις ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον ενέταξε στο ρόστερ των Κόκκινων Διάβολων. Στα 17 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον αγγλικό σύλλογο και ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του. Και τι ντεμπούτο! Αξέχαστο, αφού χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με γκολ στο 90ό λεπτό (Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 3-2)! Στη Γιουνάιτεντ πήρε αρκετά παιχνίδια και μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι στο πρόσωπο του Ιταλού, η αγγλική ομάδα είχε βρει μια μόνιμη λύση για την επίθεσή της.

Το χειμώνα του 2011 δόθηκε δανεικός στη Σαμπντόρια για να πάρει περισσότερα ματς στα πόδια του. Κατέγραψε 14 συμμετοχές και επέστρεψε μετά από ένα εξάμηνο. Όμως, ήταν πια δύσκολο να βρει θέση στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ. Ακολούθησε ένας δανεισμός ανά σεζόν. ΚΠΡ τη σεζόν 2011-12, Στουτγάρδη τη σεζόν 2012-13, Ντονκάστερ Ρόβερς και Μπίρμιγχαμ τη σεζόν 2013-14.

Το 2014 άλλαξε στέγη μόνιμα. Η Κάρντιφ εξετάζοντας την πολύ καλή σεζόν που είχε προηγηθεί για τον Μακέντα, απέκτησε τον Ιταλό επιθετικό. Εκεί έμεινε 1,5 χρόνο προτού πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ ως δανεικός. Το Δεκέμβριο του 2016 αποκτήθηκε από την ιταλική Νοβάρα, ομάδα της Serie B. Από εκεί έμεινε ελεύθερος και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό”.

Highlights του Μακέντα

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις