Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ανάσανε” ο Ολυμπιακός! Ο Εμενίκε “έσπασε” το… τείχος του Αστέρα Τρίπολης

Ολυμπιακός

Με το.. δεξί μπήκε στο Κύπελλο Ελλάδας ο Ολυμπιακός. Αν και προβλημάτισε και πάλι, η ομάδα του Χάσι έφτασε στο 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης το οποίο την στέλνει με βελτιωμένη ψυχολογία στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Εμενίκε και τα δυο γκολ των Πειραιωτών.

Έδειξε σημάδια βελτίωσης, αλλά δεν μάγεψε κιόλας! Ο Ολυμπιακός είχε για μια ακόμη φορά μέτρια εικόνα, αλλά κατάφερε να φτάσει αυτή τη φορά στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Λίγα 24ωρα μετά το 1-1 για την Superleague ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 των Αρκάδων στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον κοιτάζει το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν για μια ακόμα φορά σε μέτρια βραδιά, αφού ξεχώρισαν μόνο οι Εμενίκε και Σισέ. Όσον αφορά τον Νιγηριανό επιθετικό, ήταν παθιασμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και βοηθήθηκε πάρα πολύ μετά και την είσοδο του Μπεν στο παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή, ο Φορτούνης είχε μέτρια εικόνα και δεν κατάφερε να δώσει το… κάτι παραπάνω στο χώρο του κέντρου, πέρα από την κάθετη στο δεύτερο γκολ του Εμενίκε. Πολύ καλή εικόνα από τον Ταχτσίδη, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στους Πειραιώτες. Ανέτοιμος έδειξε ο Ελαμπντελαουί.

Απ’ την άλλη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έδειξε και πάλι πολύ καλά στοιχεία στην άμυνα της αλλά και στις αντεπιθέσεις, έχοντας πολύ καλή παρουσία στο χώρο του κέντρου.

4-2-3-1 με εκτεταμένο ροτέισον

Με δέκα διαφορετικούς παίκτες παρέταξε τους “ερυθρόλευκους” ο Μπέσνικ Χάσι, σε σχέση με την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης. Προτό, Σισέ και Ταχτσίδης έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους με τους Πειραιώτες, ενώ προτιμήθηκε ο Εμενίκε αντί του Μπεν. Ο μοναδικός που “έμεινε” στην 11άδα από το ματς στου Σαββάτου, ήταν ο Ζντιέλαρ.

Πιο ζωηρός, πιο κινητικός ο Ολυμπιακός, αλλά…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς θέλοντας να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γρήγορη ανάπτυξη του από τις πτέρυγες και οι προσπάθειες των Εμενίκε – Πάρντο έβαλαν με το ξεκίνημα… δύσκολα στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Αρκάδες είχαν πρόβλημα στο να περάσουν τη σέντρα και να επιτεθούν. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός πίεσε για να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά τα “γεμίσματα” και τα μακρινά σουτ που έκανε δεν απείλησαν τον Αθανασιάδη.

Ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και τεράστιο πρόβλημα να διασπάσει το αμυντικό τείχος του Αστέρα Τρίπολης (Τριανταφυλόπουλος, Ζουμα, Πασαλίδης ήταν απροσπέλαστοι).

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν και μια καλή στιγμή στο 28′. Ο Νικολάου γύρισε άσχημα στον Προτό, αυτός επέλεξε να μην την διώξει και να κάνει και δεύτερο κοντρόλ, με τον Κυριακόπουλο να κάνει το τάκλιν και να στέλνει την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ!

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγμα στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Η… φαντασία έλειπε για την τελική προσπάθεια στους “ερυθρόλευκους”, την ώρα που ο Αστέρας Τρίπολης “άγγιξε” το 0-1.

Ο Στανισάβλιεβιτς εκτέλεσε φάουλ στο 40′, ο Τριανταφυλλόπουλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Προτό!

“Πείραμα” στην “ερυθρόλευκη” άμυνα – Ο Εμενίκε τα.. παστέλωσε

Έχοντας την κατοχή της μπάλας, οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Αθανασιάδη. Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε προσηλωμένος στο αμυντικό σύστημα του Σάββα Παντελίδη.

Απ’ την άλλη, ο Μπέσνικ Χάσι πέρασε στο ματς τον Μαρτινς στη θέση του Ελαμπντελαουί, μεταφέροντας τον Ζντιέλαρ στο κέντρο της άμυνας και πηγαίνοντας τον Σισέ ως δεξί στόπερ (σύστημα 3-4-3). Λίγο αργότερα, μπήκε στο ματς ο Μπεν στη θέση του Πάρντο, σε ένα 3-5-2.

Το… πείραμα στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν φάνηκε να λειτουργεί, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης έδειξαν να έχουν πιο γερά “πατήματα” στην επίθεση τους, βρίσκοντας περισσότερο χώρο για αντεπιθέσεις.

Στο 70′ όμως ο Ζουμά πήγε και έσπρωξε -με τα δύο χέρια- τον Μπεν μέσα στην περιοχή των Αρκάδων, ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι και ο Εμενίκε εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Ο Χάσι είδε την ομάδα του να παίρνει τα.. πάνω της μετά το γκολ, αλλά και τον Ανδρούτσο να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Εμενίκε ήταν ο.. κινητήριος μοχλός των Πειραιωτών και αυτός που έκανε το 2-0, μετά από ασίστ του Φορτούνη.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πανηγύρισε, φώναξε το όνομα του Εμενίκε και ζήτησε τη νίκη επί της ΑΕΚ. Λίγο αργότερα όμως (84′) ο καλύτερος παίκτης του Αστέρας Τρίπολης, Τσουκαλάς, νίκησε τον Προτό με λόμπα για το 2-1.

Αστέρας Τρίπολης

Οι Αρκάδες πήγαν για την ισοφάριση, ο Δουβίκας απείλησε στο 85′ με κεφαλιά, ενώ ο διαιτητής δεν είδε στο 87′ την αντικανονική κίνηση του Iγκλέσιας στον Φορτούνη (πήγε πολύ δυνατά στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, με τον αγκώνα).

Ο Ολυμπιακός πήρε τελικά τη νίκη στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και θα πάει με… βελτιωμένη ψυχολογία την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μαρτίνς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74’ Μίλιτς), Εμενίκε.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό ), Δουβίκας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις