Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

“Άνευρος” Παναθηναϊκός! Πήρε.. άριστα ο Απόλλων Σμύρνης

“Άνευρος” Παναθηναϊκός! Πήρε.. άριστα ο Απόλλων Σμύρνης

Το ματς ήταν “ύπνος”. Η καλή εικόνα του Παναθηναϊκού κράτησε για μισό ημίχρονο, ο Απόλλων Σμύρνης παρουσιάστηκε σοβαρός στο φιλικό της Λεωφόρου και με 2 “χτυπήματα” στο φινάλε πήρε τη νίκη (0-2). Πρόβλημα με Κουλιμπαλί ενόψει Μπιλμπάο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο του αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για τα πλέι οφ του Europa League, αλλά η… άνευρη και “ανεμική” εικόνα που έδειξε στη φιλική ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) μέσα στη Λεωφόρο, δεν ήταν καλό νέο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος όμως υποστήριξε μετά το πέρας της αναμέτρησης πως η ομάδα του θα εμφανιστεί -ΣΙΓΟΥΡΑ- διαφορετική κόντρα στους Βάσκους.

Το “τριφύλλι’  μπήκε με μεγάλη διάθεση στο ματς και μόλις στο 2′ άγγιξε το γκολ. Ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα, ο Μόλινς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τσόβιτς απέκρουσε με υπερένταση. Οι “πράσινοι” περιόρισαν τον Απόλλωνα στο μισό του γηπέδου που αμύνθηκε, αλλά δεν είχαν ιδιαίτερη φαντασία στην ανάπτυξη τους, κάτι που τους δυσκόλεψε να μετατρέψουν την αρχική τους υπεροχή σε ευκαιρίες.

Ο Απόλλων έδωσε μεγάλη βάση στην άμυνα του, ενώ είχε και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα. Μάλιστα, στο 11′ είχαμε και μια μικροένταση, όταν ο Κονέ έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια στον Λουτσιάνο. Στο 33′ όμως η “Ελαφρά Ταξιαρχία” έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, με τον Σιατραβάνη να πιάνει κανό πλασέ και να μην νικά τον Βλαχοδήμο σε τετ-α-τετ.

Στο επόμενο λεπτό όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τον Κουλιμπαλί να μην μπορεί να συνεχίσει, κάτι που επηρέασε τον Παναθηναϊκό, αφού μειώθηκε η ανάπτυξη του από τα άκρα. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Απόλλων ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες για ένα τέρμα, με σημαντικότερη αυτή του 45′, με το μακρινό σουτ του Μάατσι.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε ακόμα περισσότερο, μετά και τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι δυο τεχνικοί. Το θέαμα έγινε κακό και τα λάθη αυξήθηκαν, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην δούμε ίχνος ευκαιρίας. Άλλωστε, ο Απόλλωνας έδειξε “δεμένη” ομάδα -παρά τις 17 μετεγγραφές που έκανε- για να δεχθεί κάποια φάση χωρίς μεγάλη πίεση από τους “πράσινους”.

Το παιχνίδι έγινε στο τελευταίο του 15λεπτο επιεικώς βαρετό, ενώ υπήρξαν και κάποιες αποδοκιμασίες από τους λιγοστούς οπαδούς που βρέθηκαν στη Λεωφόρο. Τελικά, ο Απόλλων πήρε.. άριστα στο φιλικό αφού “χτύπησε” στα τελευταία λεπτά. Αρχικά, στο 86′ ο Αλμπάνης -ε ψύχραιμο πλασέ- νίκησε τον Κότσαρη για το 0-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ελμπάζ διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με όμορφη εκτέλεση φάουλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος (60′ Κότσαρης), Κουλιμπαλί (34′ Κολοβέτσιος), Κουτρουμπής (76′ Μπουζούκης), Ευαγγέλου (46′ Μολέντο), Χουλτ (46′ Δώνης), Κουρμπέλης (46′ Ζέκα), Ρέις, Λουντ (57′ Άλτμαν), Καμπέσας (46′ Χατζηγιοβάνης), Λουτσιάνο (72′ Εμμανουηλίδης), Μολίνς (46′ Πίσπας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος (46′ Κοντοές, 55′ λ. τρ Κύργιας), Μπαρτολίνι (76′ Βαφέας), Παπάζογλου, Βαλλιάνος (46′ Κούρος), Κονέ (46′ Μπαρμπιάζ), Σιατραβάνης (66′ Μάατσεν), Καλλέργης (64′ Χουάρες), Μαάσι (46′ Αλμπάνης), Ανιέτε (46′ Αλμπάζ), Καστιγιέχος (59′ Μενδρινός).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις